Επέλαση νέων μοντέλων από την Opel. Με έμφαση στα SUV, φυσικά.

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε μερικά μόνο από τα μεσοπρόθεσμα πλάνα της, τα οποία περιλαμβάνουν την παρουσίαση μέσα στην επόμενη χρονιά πέντε στο σύνολο νέων μοντέλων. Έτσι, μετά το Mokka X, σειρά έχει ένα νέο compact crossover όχημα, το οποίο θα φέρει την ονομασία Crossland X καλύπτοντας το κενό που θα προκύψει μετά την «απόσυρση» από την αγορά του Meriva. Σε ότι αφορά στο μέγεθός του, το Crossland X θα είναι μεγαλύτερο από το Mokka X «πατώντας», σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο δάπεδο του Peugeot 2008 και Citroen C3 Picasso.

Εκτός από το νέο αυτό μοντέλο, που επισήμως θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενους έτους, η Opel βάζει πλώρη για την ένταξη στη γκάμα της ενός μεγαλύτερου SUV, που θα σταθεί δίπλα στο 7θέσιο Zafira αποτελώντας, ωστόσο, την πιο... περιπετειώδη εκδοχή του. Και αυτό θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τον γαλλικό Όμιλο της PSA αξιοποιώντας το δάπεδο του 3008 της Peugeot. Η πρεμιέρα του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης του 2017.

Φυσικά, ένα από τα δυνατά… χαρτιά του Γερμανού κατασκευαστή θα είναι το νέο Insignia, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με τρεις τύπους αμαξώματος: τις Grand Sport, Sports Tourer και Country Tourer (σεντάν, estate και cross-country, αντίστοιχα). Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου οικογενειακού της Opel θα γίνουν τον Μάρτιο του 2017 στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Φυσικά, το νέο Ampera-e, το ηλεκτρικό μικρό της Opel, καθώς και το νέο Vivaro, έρχονται να ολοκληρώσουν την ατζέντα των νέων μοντέλων της εταιρείας για το 2017._Χ.Α.