Επικαιρότητα Κόσμος

Περισσότερα STi μοντέλα από τη Subaru!

Αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία των Ιαπώνων και της Subaru Tecnica International, η οποία επικεντρώνει αυτή την εποχή τις προσπάθειες της στην επίλυση «τεχνικών ζητημάτων».

«Το όραμά μου είναι να κάνουμε το όνομα STi μια παγκόσμια μάρκα. Για να το καταφέρουμε όμως χρειαζόμαστε περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότερα μοντέλα. Κάθε χρόνο θα παρουσιάζουμε δύο νέα μοντέλα». Αυτό δήλωσε στο περιοδικό Motoring ο Yoshio Hirakawa, ο άνθρωπος που είναι σήμερα ο ιθύνον νους, αλλά και το αφεντικό της Subaru Tecnica International, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε μέχρι το 2016 μια «καυτή» έκδοση τόσο για το Legacy, όσο και για το BRZ, που επισήμως θα φέρουν την «υπογραφή» STi.

Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, η προσθήκη ενός «κλασικού» συστήματος υπερτροφοδότησης κάτω από το καπό του BRZ… χωλαίνει στα μέτρια αποτελέσματα που προκύπτουν στις δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests) του αυτοκινήτου, κάτι που φαίνεται να έχει αναγκάσει τους μηχανικούς εξέλιξης της Subaru Tecnica International να μελετούν άλλες λύσεις. Όπως αυτή της «ενσωμάτωσης» στον 2λιτρο μπόξερ ενός ηλεκτρικού υπερτροφοδότη!

«H λύση που θα παρουσιάσουμε πρέπει να εξασφαλίζει όχι μόνο ισχύ, αλλά και ποιότητα, αίσθηση στο δρόμο, καλύτερη ηχητική και ποιότητα κύλισης», πρόσθεσε με νόημα ο Yoshio Hirakawa.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια «επέκταση» της Subaru Tecnica International, πέραν αυτής στην υπάρχουσα εκδοχή του Impreza, είναι καλοδεχούμενη._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου