Επικαιρότητα Κόσμος

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό Honda e

Η Honda αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τις περγαμηνές του πλαισίου, του ηλεκτροκινητήρα και της μπαταρίας του επερχόμενου μέσα στη χρονιά νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Το νέο Honda e είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας το οποίο δομείται πάνω σε μια ειδικά «αφιερωμένη» πλατφόρμα που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Όπως ανακοινώθηκε, η υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου του νέου Honda e, το οποίο θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020, έχει δυναμική 35,5 kWh έχοντας τη δυνατότητα φόρτισης μέσω συμβατικής σύνδεσης Type 2 AC ή ταχυφορτιστή CCS2 DC, μέσω του οποίου η ανάκτηση ενέργειας σε ποσοστό 80% ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 30 λεπτών.

Διαβάστε επίσης: Κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες για το ηλεκτρικό Honda e

Θυμίζουμε πως η σχετική υποδοχή φόρτισης στο νέο Honda e βρίσκεται στο μέσον του καπό, με διάφανο μάλιστα κάλυμμα, διαθέτοντας και σχετική φωτεινή – τύπου LED – ένδειξη για την κατάσταση φόρτισης. Σύμφωνα με το ιαπωνικό εργοστάσιο, ο ως άνω συσσωρευτήςενέργειας αναμένεται να εξασφαλίζει στο νέο Honda e μία αυτονομία κίνησης της τάξης των 200 περίπου χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγουν και επίσημα οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Honda e

Η κίνηση θα μεταφέρεται μέσω του ηλεκτροκινητήρα αποκλειστικά στους πίσω τροχούς του οχήματος, το οποίο θα διακρίνεται για την ιδανική κατανομή των μαζών ανάμεσα στους δύο άξονες (50/50). Η ανάρτηση θα είναι ανεξάρτητη, όπως ανακοινώνει η Honda, με πολλά από τα επιμέρους τμήματα της να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο για λόγους διατήρησης του βάρους σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου