top icon
Επικαιρότητα

Πετρέλαιο – συνεχίζεται η πτώση

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχώρησε κατά 4% στα 26,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ η αντίστοιχη μείωση κατά 4,2% του αμερικανικού αργού έφερε το βαρέλι στα 20,6 δολάρια.

Συνεχίζεται η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς το μπρεντ υποχώρησε κατά 4% στα 26,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ η αντίστοιχη μείωση κατά 4,2% του αμερικανικού αργού έφερε το βαρέλι στα 20,6 δολάρια. Αυτό συνέβη επειδή οι επενδυτές έχουν πλέον μεγάλες επιφυλάξεις και δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν περαιτέρω τα κεφάλαιά τους, οδηγώντας τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε νέα πτώση, με σύντομα μόνο διαλείμματα.

Εξαιτίας αυτών των γεγονότων ο Nikkei 225 στο Τόκιο υποχωρεί περισσότερο από 3,3%, ενώ παραδίπλα στη Σανγκάη ο σύνθετος δείκτης σημειώνει πτώση 1,1%. Στο Χονγκ Κονγκ, o Hang Seng παρουσιάζει μικρότερες απώλειες, της τάξεως του 0,7%. Όπως αρχίζει να γίνεται ορατό, ακόμη και η διαφαινόμενη πιθανότητα εμπορικής ειρήνευσης μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας δεν θα καταφέρει να αμβλύνει τις συνέπειες από την ηχηρή πτώση της ζήτησης, με αποτέλεσμα οι οικονομίες των ισχυρών (και κυρίως των μη ισχυρών κρατών) να οδηγούνται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ