top icon
Κόσμος

Peugeot 208 και 2008: Νέος επιλογέας μετάδοσης για τα αυτόματα και ηλεκτρικά μοντέλα

Περισσότερο στιλ και πρακτικότητα για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των Peugeot 208 και 2008, καθώς και για τις αυτόματες με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης.

Η Peugeot στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον παραδοσιακό επιλογέα των αυτόματων εκδόσεων των «208» και «2008» υιοθετώντας τώρα μια πιο κομψή και πρακτική διάταξη.

Η αντικατάσταση του παραδοσιακού (και ογκώδους) επιλογέα της Peugeot στις αυτόματες εκδόσεις των «208» και «2008» αφορά τόσο τις πετρελαιοκίνητες και βενζινοκίνητες, όσο και τις αμιγώς ηλεκτρικές, γνωστότερες ως e-208 και e-2008.

Peugeot 208 - Peugeot 2008

Αν μη τι άλλο, το νέο χειριστήριο του κιβωτίου ταχυτήτων ελευθερώνει χώρο στην κεντρική κονσόλα, με την ενσωμάτωσή του να ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον του Peugeot i-Cockpit 3D των «208» και «2008». Από εκεί και πέρα, συνδυάζοντας χρώμιο, piano black επιφάνειες και απομίμηση carbon για το σημείο στήριξης του καρπού, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο σύνολό τους στη νέα αυτή διάταξη καταφέρνουν να αποπνέουν τη δέουσα ποιότητα και κομψότητα.

Οι επιλογές που παρέχονται είναι οι εξής:

  • Reverse (R), που χρησιμοποιείται για την εμπλοκή της όπισθεν,
  • Neutral (N), για την επιλογή της «νεκράς»,
  • Drive (D), που επιλέγει αυτόματα τις 8 σχέσεις μετάδοσης ανάλογα με το στυλ οδήγησης, το είδος του δρόμου και το φορτίο του οχήματος.
  • Park (P), που επιλέγεται όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Στις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το πάτημα του κουμπιού Manual (M) επιτρέπει τη χειροκίνητη επιλογή των σχέσεων μέσω των paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Στις ηλεκτρικές δε εκδόσεις, τη θέση Manual (M) έχει πάρει το κουμπί Brake (B), μέσω του οποίου αυξάνεται η ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Peugeot 208 - Peugeot 2008

Όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις αντίστοιχες διατάξεις, οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή του οδηγού (R, N, D, P, M ή B), μια ενδεικτική λυχνία ανάβει για να σηματοδοτήσει την ενεργοποίησή της – την ίδια στιγμή, μια αντίστοιχη υπενθύμιση της λειτουργίας εμφανίζεται και στον πίνακα οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις των Peugeot 208 και 2008 που είναι εξοπλισμένες με αυτό το νέο χειριστήριο ελέγχου του συστήματος μετάδοσης διαθέτουν ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Peugeot 208 - Peugeot 2008

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Peugeot 208 - Peugeot 2008
  • Peugeot 208 - Peugeot 2008
  • Peugeot 208 - Peugeot 2008
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ