top icon
Κόσμος

Peugeot: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030

Η Peugeot ξεδίπλωσε σήμερα τη στρατηγική της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αποκαλύπτοντας συγχρόνως τα σχετικά χρονοδιαγράμματα αλλά και ποιά ακριβώς θα είναι τα νέα EV που πρόκειται να αποκαλύψει την προσεχή περίοδο.

Η Peugeot είναι μία ακόμα εταιρεία που αγκαλιάζει την ηλεκτρική κινητικότητα. Τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή του επιβεβαίωσε σήμερα με πάσα επισημότητα ο Γάλλος κατασκευαστής ανακοινώνοντας στα πλαίσια του Peugeot ELion Project ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εξηλεκτρισμού αλλά και ποια προϊόντα του θα πρωτοστατήσουν τα προσεχή χρόνια σε αυτή την προσπάθεια.

Στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων και δεσμεύσεών της, η Peugeot δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα προσεχή 2 χρόνια. Ποια είναι αυτά; Κατ’ αρχήν, τα νέα e-308 και e-308 SW, τα οποία θα τροφοδοτούνται από τον νέο ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων της Stellantis, ο οποίος θα καταναλώνει κατά μέσο όρο ενέργεια ίση με 12,7 kWh ανά 100 χλμ. κίνησης.

Τα επόμενα τρία νέα EV που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα είναι τα e-3008, e-5008 και e-408.

Peugeot e-308

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το νέο e-3008 θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, όντας ταυτόχρονα το πρώτο μοντέλο της Peugeot που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis – την οποία θα υιοθετήσει και το νέο e-5008, που θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Peugeot ξεκαθάρισε επίσης ότι η νέα γενιά των ηλεκτρικών CSUV της θα έχουν αυτονομία έως και 700 χλμ., περιλαμβάνοντας τρεις διαφορετικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Peugeot

Νέα υβριδική τεχνολογία για τα μοντέλα της Peugeot

Η Peugeot εισάγει μία νέα υβριδική τεχνολογία MHEV 48V που θα δούμε να ενσωματώνεται ήδη από φέτος στα 208, 2008, 308, 3008, 5008 και 408. Το σύστημα Hybrid 48V αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης νέας γενιάς της οικογένειας PureTech που θα αποδίδει 100 ίππους ή 136 ίππους, σε συνδυασμό με ένα 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (E-DCS6) που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW.

Χάρη σε μια μπαταρία που επαναφορτίζεται κατά την οδήγηση, αυτή η τεχνολογία θα προσφέρει αυξημένη ροπή και μείωση έως και 15% στην κατανάλωση καυσίμου (από 126 g CO2/km για το 3008). Στην οδήγηση στην πόλη, ένα SUV της κατηγορίας C της Peugeot, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα αυτό, θα μπορεί έτσι να λειτουργεί περισσότερο από το 50% του χρόνου σε ηλεκτρική λειτουργία μηδενικών εκπομπών.

Peugeot e-208

Τα… ηλεκτρικά ορόσημα της Peugeot

Ήδη μέσα στο 2023, κάθε μοντέλο της γκάμας Peugeot θα είναι εξηλεκτρισμένο. Όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος κατασκευαστής, «το 2025 η Peugeot θα έχει μια 100% ηλεκτρική προσφορά», που σημαίνει ότι κάθε μοντέλο θα διαθέτει ηλεκτρική μία ηλεκτρική εκδοχή, ενώ «το 2030 το 100% των μοντέλων Peugeot που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτρικά».

Peugeot

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ