Επικαιρότητα Κόσμος

Peugeot: Νέα γκάμα ηλεκτρικών sport μοντέλων το 2020

Σε συνέχεια της παρουσίασης της νέας γενιάς plug-in οχημάτων στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, που αποτελεί μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού των μοντέλων της, η Peugeot ανακοίνωσε την εξέλιξη μίας νέας γκάμας ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν από το 2020.

Η Peugeot πρόκειται να επικεντρωθεί στην εξέλιξη αυτών των νέων οχημάτων, για αυτό και αποφάσισε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα Rally Cross (WRX) στο τέλος του 2018, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη των συγκεκριμένων αγώνων σε αυτή την κατεύθυνση είναι αβέβαιη.

Η Peugeot, με μία ιστορία 208 ετών, προσεγγίζει αυτή την ενεργειακή μετάβαση με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Το νέο 3008 HYBRID4 και τα νέα 508 σεντάν και SW HYBRID που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Παρισιού, καταδεικνύουν τη μεταστροφή της Peugeot καθώς και την επιταχυνόμενη μετάβασή της προς τον εξηλεκτρισμό όλων των νέων μοντέλων της, αρχής γενομένης από το 2019.

Παραμένοντας πιστή στο DNA της, η εταιρεία συνεχίζει την επιθετική της πολιτική και επιλέγει να προσφέρει από το 2020 στους πελάτες της, μία σειρά από ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα, υψηλών επιδόσεων και χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Οι ηλεκτροκίνητες αυτές σπορ εκδόσεις θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες της Peugeot Sport και θα απαντούν στην πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εκπομπών του CO2, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες από τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Η Peugeot έχει αποφασίσει να εστιάσει τις προσπάθειές της στην εξέλιξη αυτών των νέων οχημάτων, θεωρώντας αβέβαιη τη μετάβαση των αγώνων WRX, από τους θερμικούς στους ηλεκτρικούς κινητήρες, από το 2021. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποσύνδεση του συγκεκριμένου τύπου αγώνων από το πρόγραμμα της γαλλικής φίρμας, η οποία προβλέπει την έναρξη της προσφοράς τέτοιων μοντέλων, ήδη από το 2020.

«Η οδηγική απόλαυση είναι η καρδιά της ιστορίας της μάρκας. Η εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης είναι μία νέα ευκαιρία στο να προσφέρουμε καινούργιες, υψηλών επιδόσεων εκδόσεις στους πελάτες μας οι οποίοι αναζητούν τις σπορ συγκινήσεις, με χαμηλές όμως εκπομπές ρύπων. Οι οδηγικές συγκινήσεις τονίζονται ακόμα περισσότερο από τις επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση. Νέοι στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν, νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η περιπέτεια της μάρκας Peugeot συνεχίζεται για ένα συναρπαστικό μέλλον. Η πλήξη δεν ήταν – και δεν θα είναι - ποτέ μέρος του DNA μας.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου