Επικαιρότητα Κόσμος

Πιλοτικό πρόγραμμα αμφίδρομης φόρτισης Vehicle-to-Grid από τη Renault

Η Renault θέτει σε λειτουργία μέσα στη χρονιά σε Ολλανδία και Πορτογαλία ένα πιλοτικό πρόγραμμα αμφίδρομης φόρτισης V2G.

Ένας στόλος από δεκαπέντε στο σύνολο ηλεκτρικά Renault Zoe με σύστημα αμφίδρομης φόρτισης Vehicle-to-Grid θα εισαχθεί στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2019, αρχικά σε δύο τοποθεσίες: στην πόλη της Ουτρέχτης στην Ολλανδία σε ένα οικοσύστημα που αναπτύχθηκε από την We Drive Solar, καθώς και στο νησί Πόρτο Σάντο στο αρχιπέλαγος της Μαδέρα στην Πορτογαλία, σε συνεργασία με τον προμηθευτή ενέργειας, Empresa de Electricidade da Madeira. Κατόπιν, το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Δανία.

Η τεχνολογία V2V (ή, αλλιώς, η αμφίδρομη φόρτιση) καθορίζει τη φόρτιση και την εκφόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών αλλά και εκεινες του ίδιου του δικτύου με το οποίο είναι συνδεδεμένο το όχημα. Σε αυτή την περίπτωση, η φόρτιση των συσσωρευτών του αυτοκινήτου φθάνει στο μέγιστο επίπεδό της όταν η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο υπερβαίνει τη ζήτηση. Ωστόσο, τα οχήματα, τα οποία κατά το 95% του χρόνου μέσα στην ημέρα είναι ακινητοποιημένα, είναι επίσης σε θέση να προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια της αυξημένης κατανάλωσης της από άλλους χρήστες. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν, επομένως, να εξυπηρετούν ως μονάδες προσωρινής αποθήκευσης ενέργειας και να καταστούν βασικοί «κινητήριοι μοχλοί» στην ανάπτυξη ανανεώσιμης ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, το ηλεκτρικό δίκτυο σταθεροποιείται και βελτιστοποιεί την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας μειώνοντας έτσι το κόστος των υποδομών. Ταυτόχρονα, οι πελάτες απολαμβάνουν πιο οικολογική και οικονομικότερη ενέργεια και ανταμείβονται για την «εξυπηρέτηση» που παρέχουν στο ηλεκτρικό δίκτυο._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου