19 Αυγ 2018

Pininfarina PF-Zero: Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα

Η Automobili Pininfarina είναι έτοιμη να αποκαλύψει την πρωτότυπη μορφή του πρώτου in-house αυτοκινήτου της, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό και θα δανείζεται την τεχνογνωσία της Rimac καθώς και της «μαμάς» Mahindra που μετέχει με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Formula E.

Pininfarina PF-Zero

Η αποκάλυψη του πρωτοτύπου PF-Zero της Pininfarina θα πραγματοποιηθεί σε λίγα 24ώρα από σήμερα στο Pebble Beach των ΗΠΑ αποτελώντας την πρώτη προσπάθεια του ιταλικού οίκου να κατασκευάσει ένα… δικό του αυτοκίνητο. Η εμβληματική εταιρεία που φιλοτένησε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 64 στο σύνολο Ferrari, ελέγχεται από το 2015 από την ινδική Mahindra και σήμερα σχεδιάζει να φέρει στον πραγματικό κόσμο με αρωγό την Automobili Pininfarina το PF-Zero το 2020 κατασκευάζοντάς το σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Το οποίο δεν θα ξεπερνά, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, τα 150 αντίτυπα.

Διαβάστε επίσης: Η Mahindra ιδρύει την Automobili Pininfarina

Οι πρώτες μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη διαρροές κάνουν λόγο για την παρουσία κάτω από το «σώμα» του PF-Zero δύο ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την κροατική Rimac και την ομόσταβλη Mahindra Racing Formula E Team.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός της Automobili Pininfarina περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διάθεση τριών SUV μοντέλων μέσα στην προσεχή 5ετία. Το μεγαλύτερο από αυτά, το οποίο αυτή τη στιγμή αποκαλείται PF-One, θα είναι στο μέγεθος της Lamborghini Urus κινούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα 900+ ίππων σε συνδυασμό με μπαταρίες 140 kWh, με τα άλλα δύο να «στέκονται» από πλευράς διαστάσεων απέναντι στις Porsche Cayenne και Macan._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Pininfarina PF-Zero
  • Pininfarina PF-Zero
  • Pininfarina PF-Zero