Επικαιρότητα Κόσμος

Πιθανή η έλευση ενός μοντέλου από τη Hyundai N στα χνάρια των Porsche Cayman και Boxster

Ο επικεφαλής του τμήματος Ν της Hyundai δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η κορεάτικη εταιρεία να λανσάρει κάποια στιγμή ενός σπορ μοντέλο, στα χνάρια των Porsche Cayman/Boxster και Alpine A110, με κινητήρα στο κέντρο και ηλεκτροκίνηση.

Ο Albert Biermann, γνωστός από τη θητεία του στο M Division της BMW, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το επιτυχημένο εγχείρημα της οικογένειας Ν της Hyundai, όντας επικεφαλής του τμήματος R&D αλλά και εν λόγω «παραρτήματος» από το 2015 μέχρι και σήμερα. Ο 62χρονος μάνατζερ και μηχανικός, ο οποίος στα χρόνια της θητείας του στους Βαυαρούς έχει επιβλέψει την εξέλιξη θρυλικών σπορ μοντέλων, όπως είναι για παράδειγμα οι BMW Μ3 (Ε46) και Μ5 (Ε39), μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού περιοδικού Evo αποκαλύπτοντας μέρος των μελλοντικών προθέσεων του Κορεάτη κατασκευαστή που με σταθερά βήματα έχει ήδη αποκτήσει το δικό του «μερτικό» στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων – στη Γερμανία χαρακτηριστικά, το 34% των i30 που πουλήθηκαν πέρσι ανήκουν στη σειρά Ν, η οποία μέσα στη χρονιά θα εμπλουτιστεί με 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όπως αποκάλυψε ο Albert Biermann, η Hyundai μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον ένα «κεντρομήχανο» σπορ μοντέλο, στα χνάρια των Porsche Cayman και Boxster, το οποίο, όπως όλα μαρτυρούν, θα είναι «εμπλουτισμένο» με τις απαραίτητες δόσεις… ηλεκτροκίνησης, χάρη στην αμέριστη συνεισφορά της κροατικής Rimac στο συγκεκριμένο τομέα.

Hyundai N

«Έχουμε πολλά νέα μοντέλα τόσο σε εξέλιξη όσο και στον προγραμματισμό μας. Το εμπορικό σήμα N, πιστεύω, θα ενισχυθεί ακόμα ταχύτερα τα επόμενα πέντε χρόνια από ό,τι στα προηγούμενα πέντε. Αλλά δεν μπορώ πραγματικά να μιλήσω συγκεκριμένα για κάποιο από αυτά τα μοντέλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Albert Biermann, προσθέτοντας όμως με νόημα τα εξής:

«Όλα τα αυτοκίνητα της σειράς Ν χρειάζονται λογικές τιμές σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Αλλά όπως θα δείτε στο εγγύς μέλλον, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά όρια σε τι είδους αυτοκίνητα θα κατασκευάσουμε. Αν θεωρήσω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο με τον κινητήρα στο κέντρο της σειράς Ν που μπορεί να ανταγωνιστεί μία Porsche, όταν πιστέψουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αυτό το αυτοκίνητο, τότε θα το κατασκευάσουμε. Είναι τόσο απλό. Ίσως ο κινητήρας να είναι λίγο διαφορετικός σε σχέση με τον συμβατικό της Porsche, αλλά δεν υπάρχουν όρια. Όπως σας είπε, είμαστε ακόμα στην αρχή.»

Αξίζει να θυμίσουμε πως, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες του 2019, η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε ως απόδειξη της προσπάθειάς της να διερευνήσει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον ένα σπορ μοντέλο με κινητήρα στο κέντρο, το πρωτότυπο RM19 (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

*Φωτογραφίες ψηφιακά επεξεργασμένες

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου