top icon
Επικαιρότητα

Πιθανή λήξη της συνεργασίας Toyota-PSA στη μίνι κατηγορία

Οι δύο πλευρές είναι πιθανό να τερματίσουν τη συνεργασία τους που αφορά στην από κοινού κατασκευή των Citroen C1, Peugeot 108 και Toyota Aygo.

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο και συγκεκριμένα την εφημερίδα Les Echos, το PSA Group και η Toyota πρόκειται να τερματίσουν το 2021 τη συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2002 και αφορά στην από κοινού κατασκευή των Citroen C1, Peugeot 108 και Toyota Aygo. Η ίδια πηγή αναφέρει μάλιστα πως η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να εξαγοράσει το μερίδιο των Γάλλων στην κοινή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από τις δύο πλευρές ενσωματώνοντας το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζονται σήμερα τα τρία… αδέλφια στο δικό της παραγωγικό δυναμικό.

Θυμίζουμε πως τα C1, 108 και Aygo παράγονται κάτω από την ίδια στέγη σε μία μονάδα κατασκευής οχημάτων που βρίσκεται στο Kolin της Τσεχίας.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τις δύο πλευράς που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας.

Εν αντιθέσει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δύο πλευρές αναμένεται να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ισπανία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ