top icon
Επικαιρότητα

Πιθανή τεχνολογική συνεργασία ανάμεσα σε BMW και Daimler

Οι δύο γερμανικοί κολοσσοί φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κατασκευή βασικών εξαρτημάτων.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία κίνηση που θα συνδέσει δύο παραδοσιακούς αντιπάλους αντικατοπτρίζοντας με τον πλέον σαφή τρόπο τις θεμελιώδεις αλλαγές που συντελούνται την τελευταία περίοδο στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή.

Οι δύο όμιλοι φέρονται να διερευνούν την πιθανότητα συνεργασίας των βασικών σημάτων που εκπροσωπούν – BMW και Mercedes – στον τομέα των δαπέδων, στις μπαταρίες για ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς και στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι συζητήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πρώιμο στάδιο με το χρονοδιάγραμμα των όποιων αποφάσεων να παραμένει ασαφές.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι πως το αυτοκινητικό τοπίο αλλάζει υπό την πίεση για ολοένα και μεγαλύτερες επενδύσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως η VW βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τη Ford με κεντρικό θέμα μία διευρυμένη συνεργασία τους.

Θυμίζουμε πως το BMW Group και η Daimler AG έχουν ήδη συμφωνήσει να συνδυάσουν τις υπηρεσίες κινητικότητας τις οποίες διαθέτουν – DriveNow και Car2Go.

Η BMW συνεργάζεται επί του παρόντος με την Toyota εξελίσσοντας και κατασκευάζοντας σε αγαστή συνεργασία με τους Ιάπωνες τις νέα Z4 και Supra. Η Daimler, εν τω μεταξύ, έχει στενές τεχνολογικές σχέσεις με τις Renault και Nissan, με τη μεταξύ τους συμφωνία να περιλαμβάνει την κοινή χρήση κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης κ.α._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ