Επικαιρότητα Κόσμος

Plug-in υβριδικές εκδόσεις για όλες τις Mercedes-AMG

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει plug-in υβριδικές εκδόσεις για κάθε μοντέλο της Mercedes-AMG.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία απόφαση στρατηγικής σημασίας και συνάμα ένα καίριο βήμα του προγράμματος «εξηλεκτρισμού» της γκάμας, στο οποίο η Mercedes θα επενδύσει περισσότερα από 9 δις € ώστε να μειωθεί δραματικά ο μέσος όρος εκπομπών της. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένο, το πρώτο PHEV μοντέλο της Mercedes-AMG θα κάνει το επίσημο ντεμπούτου του 2020.

«Όλα τα οχήματα AMG θα είναι διαθέσιμα στο μέλλον με plug-in υβριδικά συστήματα ως έξτρα», δήλωσε ο Frank Overmeyer, επικεφαλής του τμήματος εκπομπών ρύπων της εταιρείας. Και προσέθεσε:

«Τα mild-hybrids  δεν εντάσσονται στη στρατηγική της AMG, επειδή η εξοικονόμηση εκπομπών είναι πολύ μικρή».

Το plug-in υβριδικό σύστημα των Mercedes-AMG θα φέρει, κατά πάσα πιθανότητα, την ονομασία EQ Power+.

Αυτή τη στιγμή, η Mercedes-AMG διαθέτει μοντέλα με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης - επί της ουσίας πρόκειται για την τεχνολογία EQ-Boost που αποτελείται από 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα, μια μικρή μπαταρία και μια γεννήτρια/μίζα - στις CLS 53 και Ε53.

Στο στρατόπεδο της Mercedes, εκδόσεις PHEV διαθέτουν οι C-Class, E-Class και S-Class, ενώ σύντομα στο συγκεκριμένο… κλαμπ αναμένεται να μπουν τόσο η GLE όσο και η GLC. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, οι νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις στη «μαμά» εταιρεία θα ανέλθουν τις 20 έως τα τέλη του 2020._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου