top icon
Επικαιρότητα

Ποια είναι τα «Best in Class» μοντέλα για το 2018 σύμφωνα με τον EuroNCAP; [+video]

Κάθε χρόνο, o EuroNCAP δημοσιεύει μία λίστα με εκείνα τα αυτοκίνητα που έχουν επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα ανά κατηγορία. Ιδού, λοιπόν, οι φετινοί νικητές.

Οι βαθμολογίες (αστέρια) που απονέμει σε κάθε αυτοκίνητο ο EuroNCAP δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα ανάμεσα σε μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, επομένως ο οργανισμός δημοσιεύει κάθε χρόνο ένα «Best in Class» που δείχνει ποια οχήματα έχουν αποδώσει καλύτερα ανά κατηγορία σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Καθώς οι απαιτήσεις για κάθε βαθμολογία καθίστανται αυστηρότερες κάθε χρόνο, στην αξιολόγηση «Best in Class» μετέχουν μόνο τα μοντέλα εκείνα που δοκιμάστηκαν μέσα σε κάθε ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα.

Για τον προσδιορισμό του «Best in Class» μοντέλου γίνεται υπολογισμός του σταθμισμένου αθροίσματος των βαθμολογιών σε καθέναν από τους τέσσερις τομείς αξιολόγησης (Προστασία Ενηλίκων, Προστασία Παιδιών, Ασφάλεια Πεζών και Συστήματα Ασφαλείας). Το άθροισμα των επιμέρους αυτών αξιολογήσεων χρησιμοποιείται ως βάση για τη σύγκριση των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος στην αξιολόγηση «Best in Class» μετέχουν με το επίπεδο εξοπλισμού των βασικών τους εκδόσεων, χωρίς να περιλαμβάνονται πρόσθετες αξιολογήσεις βάσει προαιρετικών στοιχείων και αξεσουάρ.

Επισημαίνεται πως μερικές κατηγορίες οχημάτων ενδέχεται να μην εκπροσωπούνται στην αξιολόγηση «Best in Class», καθώς μέσα στο εκάστοτε συγκεκριμένο έτος ο Euro NCAP είναι πιθανό να έχει δοκιμάσει λίγα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κλάσης.

Για το 2018, ο EuroNCAP απονέμει, επίσης, βραβείο στην κατηγορία των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Παρ’ ότι πολλά από τα αυτοκίνητα ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, ο οργανισμός αναφέρει πως η επιλογή γίνεται με στόχο να βοηθηθεί ο καταναλωτής να επιλέξει το ασφαλέστερο όχημα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Τα αυτοκίνητα που απέσπασαν φέτος τη διάκριση «Best in Class» είναι ανά κατηγορία τα εξής:

  • Mercedes A-Class / Small Family Cars
  • Lexus ES / Large Family Cars
  • Hyundai Nexo / Large off-Road
  • Lexus ES / Hybrid & Electric
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ