top icon
Κόσμος

Ποιο είναι το best seller μοντέλο στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα;

Γερμανική κυριαρχία, για δεύτερο μήνα, με γαλλικές όμως πιέσεις στις θέσεις 2 και 3, στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων του Αυγούστου στην Ευρώπη.

Το VW T-Roc ήταν το Νο. 1 μοντέλο σε πωλήσεις στην Ευρώπη τον Αύγουστο, διατηρώντας την πρώτη θέση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Έτσι, το μικρό SUV της γερμανικής εταιρείας έβαλε τέλος στην τρίμηνη κυριαρχία του Peugeot 208 που το αντίστοιχο διάστημα φιγουράριζε στη θέση 1 του σχετικού πίνακα της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, το T-Roc πούλησε 16.458 μονάδες τον Αύγουστο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 45% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Το Dacia Sandero ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο τον Αύγουστο με όγκο πωλήσεων που άγγιξε τις 15.241 μονάδες και αύξηση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021 μόλις 1%.

Dacia Sandero

Το Peugeot 208, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ήταν τρίτο, παρά την αύξηση των πωλήσεών του κατά 86%. Το γαλλικό μικρό χάτσμπακ τερμάτισε μόλις 241 μονάδες πίσω από το Sandero.

Ωστόσο, το Peugeot 208 παρέμεινε το Νο. 1 μοντέλο σε πωλήσεις στην Ευρώπη την περίοδο «Ιανουάριος-Αύγουστος», με προβάδισμα άνω των 12.400 μονάδων έναντι του Dacia Sandero.

Peugeot e-208

Αξίζει να σημειωθεί ότι το T-Roc είναι το πέμπτο διαφορετικό μοντέλο που ολοκληρώνει έναν μήνα του έτους ως το κορυφαίο σε πωλήσεις στην Ευρώπη και μόλις το δεύτερο με δύο μηνιαίες… νίκες μέσα στο έτος. Τα άλλα μοντέλα που τερμάτισαν στη θέση 1 μέχρι στιγμής μέσα στο 2022 ήταν τα Dacia Sandero (Ιανουάριος), VW Golf (Φεβρουάριος), Tesla Model 3 (Μάρτιος) και Peugeot 208 (Απρίλιος-Ιούνιος).

Τα T-Roc, Sandero και 208 ήταν τρία από τα επτά μοντέλα στο top 10 τον περασμένο μήνα που κατέγραψαν κέρδη σε πωλήσεις. Τα υπόλοιπα ήταν τα Toyota Yaris, Citroen C3, Opel Corsa, Skoda Octavia και VW Tiguan.

Εξετάζοντας τα υπόλοιπα 50 κορυφαία μοντέλα για την Ευρώπη για το μήνα Αύγουστο, μεγάλοι νικητές ήταν το Kia Sportage (+65%), το Ford Kuga (+54%) και το Audi A3 (+25%).

Kia Sportage

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ