top icon
Κόσμος

Ποιο είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες εμφανίσεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαδραματίζουν ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες.

Η παρουσία και προβολή αυτοκινήτων σε ταινίες τόσο στη μεγάλη όσο και στις… μικρότερες οθόνες, είναι κάτι το συνηθισμένο εδώ και πολλές δεκαετίες. Ακόμα και για τη νέα φουρνιά οχημάτων που μπαίνουν στην πρίζα και πλέον δεν αποτελούν την εξαίρεση όσον αφορά την παρουσία τους σε πάσης λογής ταινίες, αλλά τον κανόνα με δεδομένη της τάση της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκακιέρας να τα προωθήσει με κάθε τρόπο.

Η μελέτη της εταιρείας LeasingOptions αξιολόγησε τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων με τις περισσότερες εμφανίσεις σε ταινίες και στην τηλεόραση, και παρόλο που η Ford ήταν αυτή που βρέθηκε στην κορυφή του σχετικού πίνακα, η Tesla ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα.

Tesla

Στη μελέτη της, η LeasingOptions διαπίστωσε ότι το Tesla Model S εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές οθόνες συνολικά 340 φορές, καθιστώντας το μεγάλο 4θυρο EV της αμερικανικής εταιρείας ως το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ταινίες όπως το «The Kingsman» (2015), το «Fifty Shades of Grey» (2015) και το «Entourage» (2006).

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το Nissan Leaf, το οποίο έκανε την εμφάνισή του 144 φορές. Το ιαπωνικό μοντέλο ήταν το πρώτο EV που χρησιμοποιήθηκε στη μεγάλη οθόνη πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως το «Parental Guidance» (2012) και «The Babysitter: Killer Queen» (2020).

Nissan Leaf e+

Τόσο στη μεγάλη οθόνη όσο και στην τηλεόραση, το Tesla Model X έχει συνολικά 113 εμφανίσεις και 89 το Model 3. Συνολικά, τα οχήματα της Tesla έχουν 561 εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων 14 γα το Model Y και 5 για το Cybertruck.

Μόνο στη μεγάλη οθόνη, το Model S εμφανίστηκε 113 φορές, 13 το Nissan Leaf , 29 το Model X, 25 το Renault Zoe και 24 το Model 3. Παρά το γεγονός ότι η Tesla δεν πληρώνει για την τοποθέτηση προϊόντων, τα οχήματά της εμφανίζονται στις οθόνες έως και 241% περισσότερο σε σχέση με άλλα EV.

Η Tesla άρχισε να παραδίδει το Model S στους πελάτες της το 2012 και αργότερα έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έφτασε στην κορυφή της  μηνιαίων πωλήσεων νέων αυτοκινήτων σε οποιαδήποτε χώρα. Το 2016, έγινε το πολυτελές σεντάν με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ και ένα από τα EV με τις περισσότερες πωλήσεις εκείνη τη χρονιά.

Tesla Model S Plaid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ