top icon
Κόσμος

Ποιοι είδαν πρώτοι το Cupra Terramar;

Με μήκος 4,5 μέτρα, με τολμηρές αναλογίες και εντυπωσιακό σχεδιασμό, το Cupra Terramar θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

1.900 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη, η Cupra συνεχίζει να εμπνέει τον κόσμο. Στο Győr της Ουγγαρίας, η εταιρεία παρουσίασε το νέο Terramar, το πρώτο της ηλεκτροκίνητο SUV, σε 200 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Audi Hungaria. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας και θα παράγει το νέο μοντέλο μαζί με άλλα μοντέλα της Audi.

Σε μια εκδήλωση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cupra, Wayne Griffiths, τον Markus Haupt, Executive Vice President for Production and Logistics της SEAT S.A., τον Alfons Dintner, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi Hungaria, τον Zoltán Les, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παραγωγής Αυτοκινήτων της Audi Hungaria, και άλλους εκπροσώπους της Audi Hungaria, οι εργαζόμενοι είδαν από κοντά το όχημα, το οποίο θα κατασκευάζουν οι ίδιοι από το 2024.

Σύμφωνα με τον CEO της Audi Hungaria, Alfons Dintner, το CUPRA Terramar είναι «ένα εμπνευσμένο μοντέλο, ένα ισχυρό κομμάτι του μέλλοντος της παραγωγής των οχημάτων μας». Ο Dintner αφιέρωσε επίσης λίγα λόγια στην CUPRA, αναγνωρίζοντας «την πορεία της προς την επιτυχία και τις μεγάλες προοπτικές της» και τόνισε την σχολαστική προετοιμασία του εργοστασίου για την παραγωγή του CUPRA Terramar: «Θα το βγάλουμε στους δρόμους με την υψηλότερη ποιότητα».

Cupra Terramar

Η παραγωγή του CUPRA Terramar στο Győr είναι «ένας τρόπος επέκτασης της ισχυρής σχέσης μεταξύ της SEAT S.A. και της Audi», δήλωσε ο Griffiths, ως νέο παράδειγμα συνεργειών εντός του Ομίλου Volkswagen. Η Audi Hungaria παράγει ήδη τους κινητήρες για το Formentor VZ5, την πεντακύλινδρη έκδοση του best-seller της CUPRA. Το Formentor, με περισσότερες από 80.000 παραδόσεις φέτος, κατασκευάζεται στο SEAT Martorell, από όπου προέρχεται και το μοντέλο Audi A1.

Με σπορ πνεύμα και συναίσθημα, το CUPRA Terramar είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας, σχεδιασμένο να ξεχωρίσει σε μία αναπτυσσόμενη κατηγορία στην Ευρώπη. Με 4,5 μέτρα μήκος, συνδυάζει τολμηρές αναλογίες και εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία με CUPRA DNA, με μακρύ καπό και “μύτη καρχαρία” που αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα για νίκη.

Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και νέας γενιάς plug-in hybrid κινητήρες που προσφέρουν περίπου 100 χλμ. πλήρως ηλεκτρικής αυτονομίας. Παίρνοντας το όνομά του ως φόρο τιμής στην πίστα Terramar, στις Sitges (Ισπανία), όπου η μάρκα ξεκίνησε το ταξίδι της περίπου πριν πέντε χρόνια, αυτό το μοντέλο αποτελεί μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της Cupra για το 2025, μαζί με δύο άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα, το UrbanRebel και το Tavascan.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ