top icon
Κόσμος

Ποιος είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 που αποκτά το πρώτο Rimac Nevera;

Το ηλεκτρικό Rimac Nevera των 1.914 ίππων με αριθμό #001 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της κροατικής εταιρείας και πλέον ανήκει σε ένα Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1.

Μόλις ένα μήνα μετά την «έξοδο» από τις εγκαταστάσεις της Rimac στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας του πρώτου αντιτύπου παραγωγής του Rimac Nevera με αριθμό #000, το ηλεκτρικό hypercar με αριθμό #001 παραδόθηκε χθες στον ιδιοκτήτη του. Που δεν είναι άλλος από τον ​​Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 του 2016, Nico Rosberg.

Σε αντίθεση με το Nevera #000 – που θα παραμείνει στην κατοχή της Rimac – και το κομψό, φωτεινό εξωτερικό του χρωματισμό Callisto Green, το αυτοκίνητο #001 διαθέτει πολύ πιο επιθετικό look, χάρη στο Stellar Black εξωτερικό φινίρισμα, τους απαστράπτοντες τροχούς Vertex και τις γυαλιστερές μαύρες δαγκάνες του συστήματος πέδησης. Το εσωτερικό του ηλεκτρικού θηρίου με τους 4 ηλεκτροκινητήρες και τους 1.914 ίππους είναι φινιρισμένο με μαύρο Alcantara, φέροντας την υπογραφή «Nico Rosberg» και την επιγραφή «οο1/150» στο σχετικό ταμπελάκι που βρίσκεται στο υποβραχιόνιο.

Rimac Nevera - Nico Rosberg

Πριν από την αποστολή του αυτοκινήτου στο σπίτι του στο Μονακό, ο Nico Rosberg ταξίδεψε στα κεντρικά γραφεία της Rimac στην Κροατία για να συναντήσει τον Mate Rimac και να δει από πρώτο χέρι τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον Rimac Group.

«Από τότε που πρωτογνώρισα τον Mate και κατάλαβα πραγματικά πόσο ευφυής είναι η Nevera, ήξερα ότι ήθελα το Νο 1 αυτοκίνητο. Για μένα, αυτό το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει απολύτως όλα όσα θα ήθελα ποτέ. Προβάλλει την καινοτόμο τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, φέρνοντάς την σε ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο κυριολεκτικά από την αρχή ώστε να είναι όχι απλώς απίστευτα γρήγορο – ή το πιο γρήγορο – αλλά και πραγματικά εξαιρετικό στην οδήγηση. Ανυπομονώ να δω τι μπορεί να κάνει», δήλωσε o Nico Rosbrerg.

Rimac Nevera - Nico Rosberg

Θυμίζουμε ότι μετά την κατάκτηση του στέμματος στην F1 το 2016, ο Nico Rosberg έχει επενδύσει σε περισσότερες από 20 νεοφυής εταιρείες στον τομέα της κινητικότητας, καθώς και στη Formula E, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική ομάδα Rosberg X Racing διαπρέπει στο θεσμό Extreme E, ούσα η πρωταθλήτρια της περσινής σεζόν.

«Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να σχεδιάζουμε τη Nevera, ξεκινήσαμε να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο που θα εντυπωσίαζε ακόμη και τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Ο Nico ήταν σε αυτή τη λίστα και είναι υπέροχο συναίσθημα να γνωρίζεις ότι κάποιος που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στη F1 ενθουσιάζεται από το αυτοκίνητο που δημιουργήσαμε. Όλοι ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τα ταξίδια του Nico με τη Nevera. Και αν κάποιος μπορεί να δοκιμάσει τα όρια του αυτοκνήτου που έχουμε φτιάξει, τότε σίγουρα είναι o Nicoς. Είμαστε περήφανοι που αποκαλούμε τον Nico φίλο και το πρώτο μέλος της ταχέως αναπτυσσόμενης οικογένειας ιδιοκτητών Rimac Nevera», δήλωσε ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος του Rimac Group.

Rimac Nevera - Nico Rosberg

Όπως ανακοίνωσε η Rimac, τα Nevera που θα κατασκευαστούν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου παραγωγής έχουν ήδη πωληθεί. Σχεδόν κάθε σημαντικό εξάρτημα του αυτοκινήτου σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και κατασκευάζεται στη Rimac εβδομάδες ή μήνες πριν από την ολοκλήρωση κάθε οχήματος, η συναρμολόγηση του οποίου διαρκεί περίπου πέντε εβδομάδες ανά αυτοκίνητο.

Με 1.914 ίππους, το Nevera μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ./ώρα σε 1,85 δευτερόλεπτα, και στα 160 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα – για τα πρώτα 400 μ. απαιτεί μόλις 8,582 δευτερολέπτα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rimac Nevera - Nico Rosberg
  • Rimac Nevera - Nico Rosberg
  • Rimac Nevera - Nico Rosberg
  • Rimac Nevera - Nico Rosberg
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ