top icon
Επικαιρότητα

Ποιος είναι ο ταχύτερος χρόνος (και οδηγός) στο Nurburgring;

6:11.13 είναι ο απόλυτος χρόνος που έχει καταγραφεί στα 20,6 χλμ. διαδρομής του «μεγάλου» Nurburgring από την Porsche και την καθαρόαιμη «956» του αείμνηστου Stefan Bellof το 1983.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να το πιστέψει κανείς, η απόλυτη επίδοση στην Πράσινη Κόλαση είναι αυτή που σημείωσε ο Γερμανός Stefan Bellof πίσω από το τιμόνι της Porsche 956 κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Μαίου του 1983 εν όψει του αγώνα αντοχής των 1.000 χλμ. στην πίστα του Nurburgring. Το καθαρόαιμο πρωτότυπο των Γερμανών του Group C των 850 κιλών και «μόλις» 650 ίππων κατάφερε με την αρωγή ενός 6κύλινδρου μπόξερ κινητήρα την ημέρα εκείνη να «γράψει» στις 73 στροφές της Πράσινης Κόλασης, όπως πολύ εύστοχα είχε χαρακτηρίσει την πίστα-ειδική διαδρομή o Sir Jackie Stewart, μέση ωριαία ταχύτητα που υπερέβαινε τα 200 χλμ./ώρα.

«Όταν ο χρόνος εμφανίστηκε στην οθόνη, είπα πως αυτό δεν είναι δυνατόν, κάτι λάθος συμβαίνει με το ρολόι», δήλωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο μάνατζερ του Bellof την εποχή εκείνη, Rainer Braun.

Ο ίδιος ο Bellof, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 1985 έχασε άδοξα τη ζωή του σε δυστύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα του θεσμού World Sportscar Championship (WSC) στο Spa του Βελγίου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά αμέσως μετά την πραγματοποίηση του εκπληκτικού μέχρι και σήμερα χρόνου των 6 λεπτών, 11 δλ. και 13 εκατοστών:

«Θα μπορούσα να είχα πάει πιο γρήγορα. Αλλά έκανα δύο λάθη. Και κάποια στιγμή στο δρόμο μου βρέθηκε μια 911».

Ο γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου του 1957 στο Giessen της Δυτικής Γερμανίας, Stefan Bellof, κέρδισε το Πρωτάθλημα Οδηγών στο WSC το 1984 λαμβάνοντας μέρος την ίδια χρονιά, αλλά και την επομένη σε 9 αγώνες, στο Π.Π. της F1 με τα χρώματα της Tyrell._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ