top icon
Επικαιρότητα

Πωλείται το πρωτότυπο εξέλιξης του Ford GT

Σε δημοπρασία βγαίνει το πρώτο λειτουργικό Ford GT που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το εικονιζόμενο Ford GT CP-1 (Confirmation Prototype-1) χρησιμοποιήθηκε από τους ιθύνοντες της εταιρείας στα πρώιμα στάδια εξέλιξης του μοντέλου το μακρινό 2003 ως «όχημα επίδειξης». Κοινώς, ως εκθεσιακό μοντέλο. Πρόκειται για ένα… πλήρες Ford GT, όντας απόλυτα λειτουργικό στην πράξη, καθώς διαθέτει όλα τα επιμέρους τμήματα που απαιτούνται για την κίνηση του. Όπως ο κινητήρας, το σύστημα μετάδοσης κοκ. Με μια μόνο διαφορά σε σχέση με τα 4.038 Ford GT που βγήκαν στην παραγωγή τα μετέπειτα χρόνια: τον ηλεκτρονικό κόφτη ταχύτητας, ο οποίος ενεργοποιείται, για λόγους… αρτιμέλειας του οχήματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η Ford, στα μόλις 8 χλμ./ώρα! Το εν λόγω αυτοκίνητο, το οποίο πρακτικά είναι το τέταρτο γνήσιο πρωτότυπο του μοντέλου (σ.σ.: τα υπόλοιπα τρία φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού στο μουσείο της εταιρείας στο Dearbon), είναι εξοπλισμένο με τους αερόσακους της Mustang S-197, καθώς και με την κολώνα τιμονιού από το βαν Windstar της Ford!

Επίσης, το κάλυμμα του κινητήρα είναι ανθρακονημάτινο και όχι αλουμινένιο, όπως στα «κανονικά» GT που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας. Από εκεί και πέρα, διαφορετικές είναι -μεταξύ άλλων- οι απολήξεις των εξατμίσεων, ενω στο «σώμα» του οχήματος μπορεί κανείς να βρει τις υπογραφές της 13μελούς ομάδας μηχανικών, σχεδιαστών και στελεχών που ήταν υπεύθυνοι την εποχή εκείνη για την εξέλιξη του μοντέλου–και όχι μόνο- όπως του Προέδρου, Bill Ford, αλλά και των Camillo Pardo, Fred Goodnow και Carroll Shelby.

Το Ford GT CP-1 θα δημοπρατηθεί στις 18 Ιανουαρίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ σε τιμή εκκίνησης που προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ