top icon
Κόσμος

Η Polestar αποκαλύπτει το ηλεκτρικό πρωτότυπο Ο2

Το Polestar O2 είναι ένα ηλεκτρικό και «ξεσκούφωτο» πρωτότυπο 2+2 θέσεων που με τη σφραγίδα του Σουηδού κατασκευαστή είναι πιθανό να δούμε στους δρόμους από το 2025 και μετά.

Η Polestar παρουσίασε σήμερα ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο, το οποίο είναι ηλεκτρικό και υιοθετεί για την περίσταση ένα αμάξωμα 2+2 θέσεων με hard-top αποσπώμενη οροφή.

«Το Polestar O2 είναι το αυτοκίνητο ήρωας για τη μάρκα μας. Ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα σε έναν νέο κόσμο που σχετίζεται με τις μελλοντικές μας δυνατότητες. Πρόκειται για μια γεύση του τι μπορούμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε με το ταλέντο και την τεχνολογία που διαθέτουμε στην εταιρεία μας», σχολιάζει ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar.

Polestar O2

Σχεδιαστικά, το Polestar O2 βασίζεται εν πολλοίς στο πρωτότυπο Precept, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το Polestar 5, υιοθετώντας για την περίσταση μια ακόμα πιο «χαμηλή» σχεδίαση και μια καμπίνα 2+2 θέσεων η οποία αποκαλύπτεται με την αφαίρεση μιας hard-top οροφής.

Polestar O2

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του αυτοκινήτου, το Polestar 02 δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη βιωσιμότητα, και για το λόγο αυτό υιοθετεί ένα «μίγμα» υλικών σε ουκ ολίγα μέρη του αμαξώματος του τα οποία ξεχωρίζουν για την υψηλή περιβαλλοντική του συμπεριφορά.

Το νέο Polestar O2 έχει μήκος κοντά στα 4,7 μ. και πατά σε τροχούς 22 ιντσών, ενώ εξοπλίζεται με ένα αυτόνομο drone, το οποίο είναι ενσωματωμένο πίσω από τα πίσω καθίσματα και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη μάρκα ηλεκτρονικών Hoco Flow της Aerofugia.

Polestar O2

Οι μηχανικοί της Polestar έχουν εξελίξει επίσης μια αεροτομή που αναπτύσσεται πίσω από τα πίσω καθίσματα, για να δημιουργήσει μια «ήρεμη περιοχή αρνητικής πίεσης που επιτρέπει στο drone να απογειώνεται όταν το αυτοκίνητο κινείται». Το drone λειτουργεί αυτόνομα, ακολουθώντας αυτόματα το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως και 90 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν, η Polestar δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία, πολλώ δε μάλλον πληροφορίες που να σχετίζονται με τα ηλεκτρικά μέρη του O2 – που προς το παρόν παραμένει στη σφαίρα του πρωτοτύπου.

Polestar O2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Polestar O2
  • Polestar O2
  • Polestar O2
  • Poletar 02
  • Polestar O2
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ