top icon
Επικαιρότητα

Το πολυγωνικό τιμόνι του BMW iNext

Η BMW συνεχίζει την τμηματική αποκάλυψη του ηλεκτρικού iNext που θα δούμε να διατίθεται το 2021 διαθέτοντας στοιχεία και χαρακτηριστικά από το μαγικό κόσμο της αυτόνομης οδήγησης.

Μετά τη μερική αποκάλυψη της κυρτής οθόνης πολλαπλών λειτουργιών του νέου BMW iNext, οι Βαυαροί παραθέτουν σήμερα μια ακόμα σημαντική λεπτομέρεια του εσωτερικού του ηλεκτρικού SUV τους που αισίως θα δούμε να παρουσιάζεται μέσα στο 2021 – χρονιά που όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά, όντας το πρώτο μοντέλο της BMW με στοιχεία και τεχνολογίες από τον κόσμο της αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, το BMW iNext προωθεί μία νέα εποχή στον τομέα της οδηγικής απόλαυση αποτελώντας «το πρώτο μοντέλο του BMW Group στο οποίο ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να αναλάβει την ευθύνη της οδήγησης, συγχρόνως όμως μπορεί να πάρει ξανά τον έλεγχο του οχήματος ανά πάσα στιγμή». Για το λόγο αυτό, είναι εφοδιασμένο μ’ ένα εντελώς νέο πολυγωνικό τιμόνι, με επίπεδο άνω και κάτω τμήμα, επιλογή που βελτιώνει την ευκολία εισόδου στο όχημα, καθώς και την καλύτερη θέαση προς τις ενδείξεις που προβάλλονται στην οθόνη. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ιθύνοντες της BMW, με την εντυπωσιακή και σύγχρονη γεωμετρία του, το τιμόνι του iNext  προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όταν ο οδηγός αλλάζει από την αυτοματοποιημένη στην ενεργή οδήγηση. Σε σύγκριση με το παραδοσιακό στρογγυλό τιμόνι, το πολυγωνικό σχήμα καθιστά πολύ πιο εύκολη την αναγνώριση της γωνίας διεύθυνσης με βάση τη θέση του πηδαλίου. Έτσι, τη στιγμή που ο οδηγός αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος θα μπορεί άμεσα να ανιχνεύσει την τρέχουσα γωνία διεύθυνσης – τόσο οπτικά όσο και με άγγιγμα – έτσι ώστε να συνεχίσει να ταξιδεύει με ασφάλεια.

Επίσης, οι οπτικές ίνες, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στα πλευρικά τμήματα του τιμονιού, ενημερώνουν τον οδηγό για τη διαθεσιμότητα των αυτοματοποιημένων λειτουργιών οδήγησης μέσω έγχρωμων σημάτων, καθώς και για περιπτώσεις στις οποίες ο οδηγός πρέπει να αναλάβει ο ίδιος τον ενεργό έλεγχο του οχήματός του. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, τα τελευταία αυτά χαρακτηριστικά αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και οχήματος «αποτελούν μια ακόμα πτυχή του πρωτοποριακού εσωτερικού σχεδιασμού που προσφέρει η iNext».

Το Curved Display του iNext

Το Curved Display του BMW iNext τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ορατή η σύνδεσή του με το ταμπλό, κάτι που, οπτικά, αφαιρεί βάρος. Η σχεδιαστική ποιότητα του Curved Display είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρονικών συστημάτων CE (Consumer Electronics), με την καμπύλη οθόνη να συγκρατείται στη θέση της από ένα λεπτό βραχίονα από μαγνήσιο. Η προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης με μη ανακλαστικό κρύσταλλο, καθιστά περιττό το κάλυμμα προστασίας προάγοντας  την αίσθηση της τάξης στο απέριττο περιβάλλον του κόκπιτ. Ταυτόχρονα, η περιοχή της Οθόνης Ελέγχου (Control Display) παραμένει ορατή και προσβάσιμη και στον συνοδηγό._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ