07 Μαρ 2018

Pop.Up Next, το ιπτάμενο όχημα των Audi, Italdesign και Airbus (+video)

Ένα όχημα που μπορεί να κινηθεί σε γη και αέρα που θυμίζει λίγο από αυτοκίνητο, λίγο από αεροπλάνο και κάτι από drone.

Pop.Up Next

Η Audi, η Italdesign και η Airbus παρουσιάζουν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Pop.Up Next, ένα φουλ ηλεκτρικό, πλήρως αυτοματοποιημένο concept που μπορεί να κινηθεί… οριζοντίως και καθέτως. Στο απώτερο μέλλον, αυτό το όχημα θα μπορούσε να μεταφέρει τους ανθρώπους μέσα και… πάνω από τις πόλεις, γρήγορα και βολικά, επιλύοντας παράλληλα πολλά από τα γνωστά προβλήματα κυκλοφορίας των αστικών κέντρων. Το κυρίαρχο εσωτερικό χαρακτηριστικό του είναι μια οθόνη 49 ιντσών, ενώ η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής εκτελείται με αναγνώριση ομιλίας, προσώπου και οφθαλμών, καθώς βέβαια και με τις γνώριμες πλέον λειτουργίες αφής.

Η εξαιρετικά ελαφριά και διθέσια καμπίνα μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε μια «μονάδα αυτοκινήτου», είτε σε μια αντίστοιχη που μπορεί να κινηθεί οριζοντίως και καθέτως στον αέρα. Η Audi υποστηρίζει το όλο εγχείρημα παρέχοντας την υφιστάμενη τεχνογνωσία της στον τομέα των μπαταριών και του αυτοματισμού.

«Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για νέες έννοιες κινητικότητας για τις διαφορετικές ανάγκες των πόλεων και των ανθρώπων. Η Italdesign είναι ένα φυτώριο για καινοτόμες τεχνολογίες και ριζοσπαστικά πρωτότυπα. Το Pop.Up Επόμενο είναι ένα φιλόδοξο όραμα που θα μπορούσε να αλλάξει μόνιμα την αστική μας ζωή στο μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος της Italdesign, Italdesign.

«Διάφοροι παίκτες θα καθορίσουν τους κανόνες της αστικής κινητικότητας στο μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Airbus, την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της αεροδιαστημικής, για να διερευνήσουμε λύσεις για τη μελλοντική κινητικότητα», είπε από τη μεριά του ο CEO της Italdesign, Jorg Astalosch.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Pop.Up Next είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του με το εσωτερικό συγχρόνως να έχει επανασχεδιαστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Pop.Up ανατρέξτε στη διεύθυνση https://www.italdesign.it/geneva2018._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Pop.Up Next
  • Pop.Up Next
  • Pop.Up Next
  • Pop.Up Next