20 Νοε 2017

Porsche 911 Hybrid: Ήξεις, αφήξεις…

Η Porsche αλλάξει ξανά το αφήγημά της δηλώνοντας πως -τελικά- έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της υβριδικής 911, ωστόσο όμως δεν ξέρει ακόμα αν και πότε θα την προσφέρει στους πελάτες της.

Porsche 911

Το ότι η Porsche ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τα πρώτα της βήματα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη νέα Mission E, δεν είναι πλέον μυστικό. Όπως άλλωστε μυστικό δεν είναι και οι σκέψεις των Γερμανών για περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των υβριδικών τους προτάσεων, που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν plug-in εκδόσεις με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρα, σε συνδυασμό ασφαλώς με κινητήρες εσωτερικής καύσης, για την Panamera και λίαν συντόμως και για τη νέα Cayenne. Τι γίνεται, όμως, με την 911, ένα μοντέλο που αποτελεί το σύμβολο της Porsche και εν γένει την καρδιά της γκάμας της εδώ και πολλές δεκαετίες;

Η αλήθεια είναι πως οι Γερμανοί μας έχουν μπερδέψει, καθώς το 2016 επιβεβαίωναν με «on the record» δηλώσεις τους στο διεθνή Τύπο πως κάποια στιγμή θα κατασκευάσουν μια υβριδική εκδοχή του αειθαλούς τους κουπέ. Τον περασμένο όμως Μάιο, ο υπεύθυνος μηχανολογικής εξέλιξης του μοντέλου, August Achleitner, δήλωνε χαρακτηριστικά στο βρετανικό τύπο πως το όλο εγχείρημα είναι ήδη νεκρό. Και σήμερα αίφνης, αυτή τη φορά δια στόματος Oliver Blume, έρχεται μια ακόμα… κωλοτούμπα, με τον CEO της εταιρείας να δηλώνει στο βρετανικό autocar πως η υβριδική 911 εξελίσσεται, ωστόσο όμως δεν είναι σίγουρο αν πότε τελικά θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής.

«Για την 911, για τα επόμενα 10-15 χρόνια θα έχουμε μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ατζέντα μας διαθέτει κινητήρες εσωτερικής καύσης, μετά έχουμε εναλλακτικά αρκετά plug-in και αργότερα θα έχουμε και φουλ ηλεκτρικά. Το μελλοντικό κόνσεπτ της 911 θα είναι plug-in, αλλά ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν θα το προσφέρουμε», δήλωσε ο Oliver Blume.

Και συμπλήρωσε, για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, τα εξής:

«Η 911 είναι το μοντέλο που βρίσκεται στην καρδιά των δραστηριοτήτων μας. Αν οι πελάτες μας το θέλουν να είναι ηλεκτρικό, εμείς θα είμαστε έτοιμοι».

Και τελικά; Το βέβαιο είναι πως αυτή τη στιγμή η Porsche μελετά ενδελεχώς όλα τα σενάρια προσπαθώντας να βρει λύσεις τόσο στον τομέα του βάρους, που μοιραία θα είναι αυξημένο σε μια plug-in εκδοχή της 911, όσο και σε εκείνον του κόστους. Το ίδιο όμως σίγουρο είναι πως η… υβριδοποίηση της θρυλικού της μοντέλου, μπορεί μεν να αργεί ακόμα, αλλά σίγουρα πλησιάζει. Το αν τελικά δούμε μια υβριδική 911 σε 5, 10 ή και παραπάνω χρόνια, μάλλον ελάχιστη σημασία έχει._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Porsche 911
  • Porsche 911
Ετικέτες: