Επικαιρότητα Κόσμος

Porsche: Αυτό που έχει καταφέρει η Tesla είναι εκπληκτικό

Η Porsche δηλώνει πως τα επιτεύγματα της Tesla είναι εκπληκτικά. Και όλα αυτά τα λέει μία εταιρεία με τεράστια ομολογουμένως ιστορία, που σε λίγους μήνες ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο.

Το να δηλώνει ένας κατασκευαστής με 87 χρόνια πορείας στο αυτοκινητιστικό στερέωμα ότι ένας «αντίπαλός» του έχει καταφέρει «εκπληκτικά πράγματα» με μόλις 15 χρόνια ιστορίας στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, είναι από μόνο του σημαντικό. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για την Porsche, μία εταιρεία με παγκόσμια απήχηση και αξιοζήλευτα επιτεύγματα και επιτυχίες, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο ακολουθώντας, όπως και πολλές άλλες πλέον, το δρόμο που άνοιξε η πρωτοπόρος στο είδος εταιρεία του Elon Musk.

Χαρακτηριστική της ηγετικής θέσης της Tesla αλλά και του θαυμασμού των Γερμανών της Porsche σε σχέση με τις επιτυχίες της εταιρείας από το Palo Alto των ΗΠΑ και σε εμπορικό επίπεδο, είναι η δήλωση του CEO της Porsche Β. Αμερικής, Klaus Zellmer, ο οποίος, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της Los Angeles Times, είπε τα εξής:

«Αν δείτε τι έχει κάνει η Tesla, αν δείτε τον όγκο της και το επίπεδο των τιμών τους, είναι πραγματικά εκπληκτικό».

Και προσέθεσε:

«Εάν μπορείς να το κάνετε αυτό με ένα μόνο εμπορικό σήμα και ένα δίκτυο πωλήσεων που δεν αποτελείται από αντιπροσώπους και μία πραγματική οργάνωση σε επίπεδο πωλήσεων, τότε είναι ακόμα πιο εκπληκτικό».

Πριν έναν ακριβώς χρόνο – εποχή κατά την οποία το πρόγραμμα ανάπτυξης της νέας και αμιγώς ηλεκτροκίνητης Taycan βρίσκονταν στα πρώιμα στάδιά του - δηλώσεις με ανάλογο ύψος είχε πραγματοποιήσει σε αμερικανικό επίσης δίκτυο και ο CEO της Porsche, Oliver Blume:

«Σεβόμαστε πολύ την Tesla - και, ναι, είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ορισμένοι πελάτες της Porsche, οι οποίοι σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα, τα ψηφιακά στοιχεία στο αυτοκίνητο και την ηλεκτροκίνηση, δεν βρήκαν το αυτοκίνητο που ήθελαν σε εμάς»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου