top icon
Κόσμος

Porsche: Αύξηση πωλήσεων, εσόδων και κερδών στο πρώτο εξάμηνο

Η Porsche αύξησε τόσο τις πωλήσεις και τα έσοδά της, όσο και την κερδοφορία της στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους απεδείχθη κάτι παραπάνω από θετικό για την Porsche, η οποία είδε όλους τους επιμέρους οικονομικούς και εμπορικούς της δείκτες να βελτιώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 33% (2020: 12,42 δις ευρώ), ενώ άλμα παρατηρήθηκε στα κέρδη, τα οποία εκτοξεύτηκαν κατά 127% (2020: 1,23 δις ευρώ). Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γερμανός κατασκευαστής, ο βασικότερος λόγος που οδήγησε στα παραπάνω αποτελέσματα ήταν οι ασθενέστερες πωλήσεις του προηγούμενου έτους, ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας των περιορισμών που έθεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία Covid-19.

Porsche

Ωστόσο, η Porsche σημείωσε ανοδική πορεία ακόμα και σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προ-Covid-19 επίπεδα του 2019, όταν η αγορά ήταν «απαλλαγμένη» από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019 (2019: 13,41 δις ευρώ) και τα λειτουργικά κέρδη κατά 26% (2019: 2,21 δις ευρώ).

«Μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά τα στοιχεία», δήλωσε ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου στην Porsche AG. «Παρά τις μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση, επιτύχαμε ισχυρή απόδοση επί των πωλήσεων της τάξης του 16,9 %. Παράλληλα με τα ισχυρά στοιχεία πωλήσεων, η αυστηρή διαχείριση στον τομέα του κόστους συνέβαλε επίσης σε αυτό. Το πρόγραμμα κερδοφορίας της Porsche δεν θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας, – αντιθέτως τις εξασφαλίζει, ενώ συγχρόνως δεν περιορίζει τις καινοτομίες, αλλά τις προωθεί».

Ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG, δήλωσε: «Τα θετικά στοιχεία του εξαμήνου επιβεβαιώνουν την πορεία μας επενδύοντας περισσότερο από ποτέ σε μελλοντικές τεχνολογίες και διατηρώντας ταυτόχρονα την υψηλή κερδοφορία μας. Στην Ευρώπη, περισσότερο από το 40 % των πελατών μας επιλέγουν ήδη ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα. Η Porsche θέλει να είναι ‘καθαρή’ και ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030».

Οι υπόλοιποι δείκτες της Porsche στο Η1 2021

Η Porsche σημείωσε νέο ρεκόρ παραδόσεων νέων αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2021 με συνολικά 153.656 οχήματα παραδόθηκαν παγκοσμίως – η επίδοση αυτή είναι βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή κατά 31%.

Συνολικά, η Porsche παραμένει «εντός στόχου» προκειμένου να επιτύχει απόδοση επί των πωλήσεων της τάξης του 15% κατά το οικονομικό έτος 2021.

Οι καθαρές ταμειακές ροές της Porsche στις 30 Ιουνίου ήταν 2,6 δις ευρώ, ποσό αυξημένο περισσότερο από 130% σε σχέση με  το προηγούμενο έτος (2020: 1,13 δις ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η γερμανική εταιρεία ότι τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν με το εργατικό δυναμικό της να παραμένει στις 30 Ιουνίου σχεδόν αμετάβλητο (36.267 υπάλληλοι παγκοσμίως, έναντι 36.359 στα τέλη του 2020).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ