top icon
Επικαιρότητα

Porsche: Δέκα χρόνια παραγωγής υβριδικών μοντέλων στη Λειψία

Η Porsche συμπληρώνει 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να κατασκευάζει υβριδικά αυτοκίνητα στη μονάδα παραγωγής οχημάτων που διαθέτει στη Λειψία.

Με τη μονάδα της Porsche στην πόλη της Λειψίας να ετοιμάζεται σε επίπεδο υποδομών για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, η παραγωγή των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων συμπληρώνει φέτος μια δεκαετία.

«Το εργοστάσιο της Λειψίας επέδειξε υψηλό βαθμό ευελιξίας ενσωματώνοντας τα υβριδικά αυτοκίνητα στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Porsche εξελίχθηκε από μία πρωτοπόρο εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας στο μοναδικό κατασκευαστή στην κατηγορία των premium οχημάτων προσφέρει ταυτόχρονα τρία plug-in υβριδικά μοντέλα», δήλωσε ο Albrecht Reimold, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος σε θέματα παραγωγής και logistics της Porsche.

Porsche Panamera Hybrid

Η Panamera S Hybrid ξεκίνησε την παραγωγή της στη Λειψία μόλις ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της Cayenne S Hybrid το 2010, ενώ φέτος, μόλις πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, η Porsche συμπλήρωσε τη γκάμα του πολυτελούς της μοντέλου με ένα εντελώς νέο σύστημα κίνησης με συνολική ισχύ 560 ίππων (Panamera 4S E-Hybrid) που εξασφαλίζει μεγαλύτερη κατά 30% ηλεκτρική αυτονομία σε σχέση με τα προηγούμενα υβριδικά μοντέλα.

Porsche Panamera Hybrid

Μέχρι σήμερα, από το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία έχουν παραχθεί περισσότερα από 75.000 υβριδικά αυτοκίνητα για λογαριασμό των μοντέλων Cayenne (2010 έως 2017) και Panamera. Χαρακτηριστικό της απήχησης της επαναφορτιζόμενης Panamera αποτελεί το γεγονός ότι 6 στα 10 αντίτυπα της που πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2019 διέθεταν το συγκεκριμένο σύστημα κίνησης – στη Γαλλία μάλιστα το ποσοστό τους είναι ακόμη υψηλότερο φτάνοντας το 80%.

Όπως ανακοινώθηκε, η Porsche επενδύει περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ στη μονάδα παραγωγής της Λειψίας μετά την απόφαση της να κατασκευάσει εκεί τη νέα γενιά της Macan, η οποία θα διατίθεται και σε έκδοση που θα κινείται αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ