top icon
Επικαιρότητα

Porsche: Δεν θα υπάρξει ξανά ατμοσφαιρική έκδοση της 911 Carrera

Η Porsche ξεκαθάρισε πως ο ατμοσφαιρικός κινητήρας αποτελεί παρελθόν για την 911 Carrera, παρά το γεγονός ότι άλλα σπορ μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν για όσο καιρό είναι εφικτό.

Ο Dr Frank-Steffen Wallister, υπεύθυνος των σπορ μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή, δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας 911 Targa πως η επιστροφή της εκδόσεων Carrera του εμβληματικού σπορ μοντέλου της Porsche στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες πρέπει να αποκλειστεί – και αυτό παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τύπος κινητήριας μονάδας (βλ. φυσική αναπνοή) υιοθετείται σήμερα από τις 718 Boxster/Cayman GTS, GT4 και Spyder.

«Ο 4λιτρος κινητήρας στις GTS δεν μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες ώστε να μπει στην 911. Δεν πρόκειται να δούμε ξανά ατμοσφαιρικό κινητήρα στα μοντέλα της οικογένειας Carrera. Λυπάμαι πολύ για αυτό.»

Και συμπλήρωσε:

«Το κόστος είναι πολύ υψηλό για να εξελίξουμε έναν τέτοιο κινητήρα για την Carrera. Το να κατασκευάσουμε εξειδικευμένους κινητήρες για διαφορετικές αγορές, όπως η κινεζική, η ευρωπαϊκή και εκείνη των ΗΠΑ, δεν είναι βιώσιμο. Η Carrera θα είναι στο μέλλον πάντα υπερτροφοδούμενη.»

Σε αντίθεση, η Porsche θα συνεχίσει να διαθέτει χειροκίνητα κιβώτια στα μοντέλα της οικογένειας 911 Carrera.

«Ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει feedback που απολαμβάνουν οι πελάτες μας όταν οδηγούν τα αυτοκίνητά τους. Είναι σημαντικό για την εμπειρία οδήγσης. Έπρεπε να πάμε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επτά φορές για να εξηγήσω γιατί πρέπει να προσφέρουμε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

«Θα το προσφέρουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο – αλλά μια μέρα δεν θα είναι δυνατό να το κάνουμε. Αλλά ελπίζω ότι η μέρα αυτή είναι πολύ μακριά.»

Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά της Porsche 911 Carrera διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων στις εκδόσεις S και 4S (περισσότερα για αυτές μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ