top icon
Επικαιρότητα

Porsche και Schuler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Porsche έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με την εταιρεία τεχνολογίας και κατασκευής τμημάτων αυτοματισμού, Schuler AG.

Χθες οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση, η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα του περασμένου μήνα -η έγκριση από τις υπόλοιπες αρχές ανταγωνισμού εκκρεμεί. Ο σκοπός της κοινής επιχείρησης μεταξύ της Schuler και της Porsche είναι η κατασκευή ενός «έξυπνου» εργοστασίου κατασκευής πρεσαριστών τμήματων. Ή αλλιώς, ενός Smart Press Shop, όπως το αποκαλούν οι δύο γερμανικές εταιρείες. Η πρόθεση είναι η νέα και ευέλικτη αυτή μονάδα να παράγει πολύπλοκα μέρη του σώματος των επόμενων γενιών των αυτοκινήτων της Porsche -με το βάρος να δίδεται στα πάνελ αλουμινίου- χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες.

«Στόχος αυτής της δέσμευσης μας με την Schuler AG είναι να χρησιμοποιήσουμε τις μελλοντικές τεχνολογίες και καινοτομίες για να καταστήσουμε τις διαδικασίες παραγωγής πιο αποτελεσματικές. Η σημαντική αλληλεπίδραση μεταξύ του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της κατασκευής εργαλείων και την παραγωγή μέσα στον όμιλο Porsche θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα των σπορ αυτοκινήτων μας», δηλώνει ο Albrecht Reimold, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Παραγωγή και Logistics της Porsche AG.

Η κοινοπραξία αποσκοπεί να είναι ανεξάρτητη και φυσικά μία νομίμως συσταθείσα εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Οι μετοχές της θα ανήκουν σε ποσοστό 50-50 στην Schuler AG, θυγατρική του ομίλου Andritz, και στην Porsche. Και οι δύο πλευρές αναμένεται να επενδύσουν δεκάδες εκατομμυρίων στην κοινή αυτή επιχείρησή τους, η οποία θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί σε ποια περιοχή θα έχει την έδρα της η νέα αυτή κοινή μονάδα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ