top icon
Κόσμος

Porsche Taycan: Ανάκληση 43.000 αυτοκινήτων

Η Porsche ανακαλεί 43.000 αντίτυπα της Taycan προκειμένου να αναβαθμιστεί το λογισμικό των ηλεκτρονικών ισχύος και της μονάδας ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα.

Ακριβώς 43.000 ιδιοκτήτες της Porsche Taycan θα χρειαστεί να επισκεφτούν το πλησιέστερο δίκτυο επισκευαστών της μάρκας προκειμένου το ηλεκτρικό μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή να δεχθεί στοχευμένες αναβαθμίσεις λογισμικού στα ηλεκτρονικά ισχύος και στη μονάδα ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα του.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε κάποια αυτοκίνητα «υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσει ο κινητήρας, με αποτέλεσμα την απώλεια πρόωσης».

Το πρόβλημα, το οποίο δεν επηρεάζει τη λειτουργία των φρένων, ούτε και του συστήματος διεύθυνσης, φέρεται να εντοπίστηκε ύστερα από εσωτερικές δοκιμές που πραγματοποίησε η ίδια η Porsche.

Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, το ποσοστό εμφάνισης του εν λόγω ζητήματος φτάνει μόλις το 0,3%.

Η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι οι 43.000 ιδιοκτήτες της Porsche Taycan θα πρέπει να επισκευφθούν το επίσημο δίκτυο επισκευαστών της μάρκας, καθώς οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από απόσταση (over-the-air).

Οι ιδιοκτήτες δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την αναβάθμιση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο 1 ώρας.

Porsche Taycan

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ