top icon
Κόσμος

Νέο ρεκόρ Γκίνες για την Porsche Taycan Cross Turismo (+video)

Η Porsche Taycan Cross Turismo σημείωσε νέο ρεκόρ Γκίνες κάνοντας 69 συνεχόμενες περιστροφές (ντόνατ) σε παγωμένη επιφάνεια.

Η Porsche Taycan Cross Turismo έθεσε άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες αυτή τη φορά κάνοντας 69 διαδοχικά ντόνατ στις παγωμένες επιφάνειες της Σουηδίας στο περιθώριο του αγώνα Race Of Champions 2022. Πίσω από το τιμόνι του συγκεκριμένου μοντέλου βρέθηκε ο βετεράνος οδηγός-κασκαντέρ Terry Grant, ο οποίος έγραψε για ακόμη μία φορά το όνομα του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Δείτε το βίντεο

Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε επίσημα στις 3 Φεβρουαρίου στο Pite Havsbad της Σουηδίας στο περιθώριο του αγώνα Race of Champions. Για να επιτευχθεί το ρεκόρ, οι περιστροφές έγιναν μέσα σε μια κυκλική περιοχή διπλάσια από το μήκος του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ηλεκτρική Porsche Taycan Cross Turismo παραγωγής η οποία χρησιμοποιούσε χειμερινά ελαστικά.

Porsche Taycan Cross Turismo

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο για τον Terry Grant. Όπως φαίνεται στο βίντεο, η Taycan Cross Turismo σταματούσε στη μέση της προσπάθειας, καθώς ο πάγος που “πετούσε” κάλυπτε έναν από τους αισθητήρες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο Grant είπε ότι αυτό έκανε το όχημα να νομίζει ότι βρισκόταν σε κάποιο ατύχημα, γεγονός που ωθούσε το σύστημα να σταματήσει λόγω των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Επιπρόσθετα τα ελαστικά “έσκαβαν” τον πάγο με την επιφάνεια να γίνεται ακόμη πιο ανώμαλη. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον ίδιο να επιτύχει τον στόχο του.

Porsche Taycan Cross Turismo

Αυτό δεν είναι το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την Porsche Taycan Cross Turismo. Νωρίτερα φέτος, πέτυχε τη μεγαλύτερη αλλαγή υψομέτρου που έχει επιτευχθεί ποτέ από ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στην προσπάθεια αυτή η Taycan Cross Turismo διέσχισε έξι πολιτείες σε 33 ώρες και 48 λεπτά σε μια κατακόρυφη απόσταση λίγο πάνω από 3 μίλια (4.842,967 μέτρα), καλύπτοντας πάνω από 1.400 μίλια (2.253 χιλιόμετρα) μεταξύ του Eagle Mine στο Μίσιγκαν και του Pikes Peak στο Κολοράντο._ Γ. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Taycan Cross Turismo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ