top icon
Κόσμος

Porsche Vision Gran Turismo: Ματιές στο μέλλον της Porsche

H Porsche παρουσίασε το Vision Gran Turismo, το νέο εικονικό πρωτότυπό της για το γνωστό βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo, το οποίο αποτελεί παράλληλα ένα απτό δείγμα γραφής της μελλοντικής σχεδιαστικής κατεύθυνσης της μάρκας.

Η γνωστή σειρά παιχνιδιών Gran Turismo περιλαμβάνει σπορ αυτοκίνητα της Porsche από το 2017, με πιο πρόσφατη την Taycan Turbo S. Για την κυκλοφορία της έβδομης κατά σειρά έκδοσης του παιχνιδιού, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου 2022 για «χρήση» σε PlayStation 4 και PlayStation 5, η Porsche ανέπτυξε, για πρώτη φορά, ένα όχημα αποκλειστικά για τον εικονικό κόσμο. Ο λόγος για τη νέα Porsche Vision Gran Turismo.

Απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς της που επιβάλει η εξέλιξη ενός μοντέλου παραγωγής, οι σχεδιαστές μπόρεσαν να υλοποιήσουν ελεύθερα τις ιδέες τους δημιουργώντας μάλιστα για τις μελλοντικές ανάγκες της μάρκας και ένα φυσικό πρωτότυπο.

Porsche Vision Gran Turismo

«Ένα όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον εικονικό κόσμο μας ανοίγει συναρπαστικές δυνατότητες. Project όπως το Porsche Vision Gran Turismo είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για εμάς στη δημιουργική διαδικασία. Η περαιτέρω εξέλιξη του σχεδιαστικού DNA της Porsche και η ανταλλαγή ιδεών με σχεδιαστές από άλλες βιομηχανίες είναι ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Michael Mauer, Αντιπρόεδρος της Style Porsche.

Porsche Vision Gran Turismo

Το Vision Gran Turismo υιοθετεί στο σώμα του ουκ ολίγα σχεδιαστικά στοιχεία από μελλοντικά μοντέλα της Porsche. Επί της ουσίας, το πρωτότυπο αυτοκίνητο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αναλογία ύψους προς πλάτος, το εξαιρετικά χαμηλό καπό και τα πολύ «έντονα» φτερά. Από εκεί και πέρα, τα φώτα στο ιδιαίτερα καθαρό μπροστινό μέρος και οι ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα δημιουργούν μια οπτική σύνδεση με τη σχεδιαστική γλώσσα που εισήγαγε η ηλεκτρική Taycan – κάτι που αποτελεί συνάμα σαφή νύξη ότι το Vision Gran Turismo είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το πίσω δε μέρος κοσμείται με μια στενή φωτεινή λωρίδα, που αποτελεί με τη σειρά της την περαιτέρω εξέλιξη της φωτεινής υπογραφής που είναι γνωστή από τις «911» και Taycan.

Porsche Vision Gran Turismo

Η σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας αντικατοπτρίζεται και στο εσωτερικό, με την κυρτή οθόνη ολογράμματος να «επιπλέει» πάνω από το τιμόνι, ακριβώς εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Η χαμηλή θέση του καθίσματος υπογραμμίζει με τη σειρά της τη δυναμική αύρα του αυτοκινήτου.

Porsche Vision Gran Turismo

«Ξοδέψαμε πολύ χρόνο εξετάζοντας το σωστό σχεδιασμό και τα υλικά του εσωτερικού όπως το carbon και το τιτάνιο. Ο στόχος ήταν να μειωθεί το βάρος αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση», δηλώνει ο Markus Auerbach, Επικεφαλής Εσωτερικού Σχεδιασμού της Porsche. «Επιπλέον, η βιωσιμότητα διαδραμάτισε επίσης βασικό ρόλο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε στο πρωτότυπο αποκλειστικά vegan υλικά».

Porsche Vision Gran Turismo

Η επέκταση των δραστηριοτήτων της στο χώρο του gaming έχει επίσης υψηλή στρατηγική σημασία για την Porsche.

«Μπορούμε να προσελκύσουμε νέους και ομάδες εκεί όπου γεννιούνται τα όνειρά τους για την αυτοκινητοβιομηχανία: στον κόσμο του gaming», δήλωσε ο Robert Ader, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της Porsche AG. «Η συνεργασία με την Polyphony Digital και το Gran Turismo ταιριάζει απόλυτα στην Porsche, γιατί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός – είτε πραγματικός είτε εικονικός – είναι μέρος του DNA μας. Η ενσωμάτωση του πρώτου σπορ αυτοκινήτου Porsche που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τον εικονικό χώρο αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Porsche και της Polyphony Digital Inc.».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Vision Gran Turismo
  • Porsche Vision Gran Turismo
  • Porsche Vision Gran Turismo
  • Porsche Vision Gran Turismo
  • Porsche Vision Gran Turismo
  • VW Group
  • Porsche Vision Gran Turismo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ