12 Φεβ 2018

Πως η ιδιωτική ομάδα ACR έγραψε 7:01.3 στο ‘Ring με το Dodge Viper (+videos)

Με ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ διάρκειας 24 λεπτών, η ιδιωτική ομάδα ACR μας δείχνει τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, καθώς και τις ατυχίες που ενέσκηψαν, στην προσπάθειά της να καταρρίψει μ’ ένα Dodge Viper το φράγμα των 7 λεπτών στην Πράσινη Κόλαση.

Μπορεί ο πρωταρχικός στόχος της ιδιωτικής ομάδας ACR που επιχείρησε με την αρωγή δύο νορμάλ Dodge Viper να «κατέβει» κάτω από το άτυπο φράγμα των 7 λεπτών στο Nurburgring, στην πιο απαιτητική πίστα-ειδική διαδρομή του πλανήτη, να μην επετεύχθη σε απόλυτο βαθμο, εντούτοις το ρεκόρ στην κατηγορία των αμερικάνικων αυτοκινήτων με πίσω κίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι από τον περασμένο ήδη Σεπτέμβριο γεγονός. Στην πρώτη της κιόλας προσπάθεια, η… τολμηρή μη εργοστασιακή ομάδα, η οποία «κατασκήνωσε» στη γερμανική πίστα για αρκετές εβδομάδες έχοντας την υποστήριξη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Viper, της Prefix Automotive και την εταιρείας ελαστικών Kumho, κατάφερε να «γράψει» χρόνο 7 λεπτών και 03.50 δλ. με οδηγό τον Lance Arnord.

Αμέσως μετά και με τον Luca Stolz, αυτή τη φορά, πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, ο χρόνος κατέβηκε στα 7 λεπτά και 01:3 δλ., επίδοση ικανή να χαρίσει στο αμερικάνικο supercar το στέμμα. Ωστόσο, ο Stolz δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ένα δεύτερο γύρο προδομένος από το εμπρός αριστερό ελαστικό του αυτοκινήτου, κάτι που είχε ως συνέπεια τη… σφοδρή έξοδό του από την πίστα με σχεδόν 250 χλμ./ώρα και την πρόσκρουσή του στις προστατευτικές μπαριέρες. Ευτυχώς, το όλο συμβάν δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις για τον οδηγό, κάτι φυσικά που δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί για το αυτοκίνητο…

Δείτε το πλήρες βίντεο διάρκειας 24 λεπτών με την άτυχη στιγμή του Luca Stolz στο δεύτερο γύρο της προσπάθειάς του στη συνέχεια.