top icon
Επικαιρότητα

«Πράσινες πιστώσεις» από την Tesla αγοράζει στην Κίνα η VW

Προκειμένου να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους στην Κίνα, η VW αναμένεται να αγοράσει «πράσινες πιστώσεις» από την Tesla.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Tesla και την VW θα είναι η πρώτη στο είδος της ανάμεσα στις δύο εταιρείες στην Κίνα υπογραμμίζοντας την έντονη πίεση που αντιμετωπίζει η γερμανική φίρμα στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη προκειμένου να μετατραπεί σε μια αυτοκινητοβιομηχανία με ηλεκτρικό… πρόσημο.

Οι μετοχές της VW, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, έχουν φθάσει στα ύψη φέτος καθώς οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες για τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της. Ωστόσο, στην Κίνα η γερμανική εταιρεία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο με πάνω από 25 εκατομμύρια πωλήσεις νέων οχημάτων το 2020, χρησιμοποιεί ένα σύστημα πιστώσεων που ενθαρρύνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εστιάζουν σε «καθαρά» οχήματα – για παράδειγμα, βελτιώνοντας την απόδοση των συμβατικών οχημάτων ή παράγοντας περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Έτσι, οι κατασκευαστές λαμβάνουν «πράσινες πιστώσεις» που μπορούν να αντισταθμίσουν τις αρνητικές που μια αυτοκινητοβιομηχανία αποκτά παράγοντας ρυπογόνα οχήματα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και στη γηραιά ήπειρο, οι εταιρείες μπορούν να αγοράσουν «πράσινες πιστώσεις», έναντι του σχετικού οικονομικού τιμήματος, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμμόρφωσή τους με τους συνολικούς περιβαλλοντικούς στόχους.

Επί του προκειμένου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η κοινοπραξία της VW με την κρατική κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία FAW φέρεται να συμφώνησε να αγοράσει «πράσινες πιστώσεις» από την Tesla. Προς ώρας, η γερμανική εταιρεία δεν επιβεβαιώνει την είδηση περιοριζόμενη στις σχετικές της αναφορές στη δήλωση ότι «στρατηγικά η εταιρεία στοχεύει στη συμμόρφωση με τους κανόνες στην Κίνα».

Η FAW-Volkswagen πούλησε 2,16 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Κίνα το 2020.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έσοδα της Tesla σε παγκόσμιο επίπεδο από την πώληση «πράσινων πιστώσεων» ανήλθαν τη χρονιά που πέρασε στα 1,58 δις δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ