top icon
Επικαιρότητα

Πράσινο φως για τη νέα BMW M2

Η γερμανική εταιρεία έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της εξέλιξης της νέας M2, η οποία θα είναι πισωκίνητη, σε αντίθεση με την Gran Coupe εκδοχή της, η οποία θα είναι τετρακίνητη.

Η BMW συνεχίζει την εξέλιξη της νέας M2, που προς το παρόν φέρει το κωδικό όνομα G87, ως μέρος ενός σχεδίου για την περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας Μ, η οποία στο εγγύς μέλλον θα περιλαμβάνει επίσης την τετρακίνητη M2 Gran Coupe και μία ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, με περισσότερους από 400 ίππους, της νέας Σειράς 1.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής έκδοσης του βρετανικού Autocar, η νέα M2, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021, θα κινείται από τον 3λιτρο και 6κύλινδρο κινητήρα των νέων Μ3 και Μ4, που θα παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε. O S58, ο οποίος αντικαθιστά τον αντίστοιχο S55, θα αποδίδει τουλάχιστον 420 ίππους έχοντας την ικανότητα να περιστρέφεται έως και τις 7.200 σ.α.λ.

Παρά το μεγαλύτερο βάρος του αμαξώματος – ως απόρροια των διευρυμένων διαστάσεων του τελευταίου – η νέα M2 αναμένεται να ολοκληρώνει την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κοντά ή και κάτω από τα 4 δλ., ενώ η τελική της εύκολα θα «σκαρφαλώνει» κοντά στα 280 χλμ./ώρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Βενιαμίν της γκάμας Μ θα προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού του 6κύλινδρου με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με μετατροπέα ροπής. Χάρη σε αυτό, στο μέλλον ο κινητήρας θα είναι εφικτό να συνδυαστεί με ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης των 48V.

Στο μέλλον και σε αντίθεση με τις έως τώρα αναφορές, η νέα M2 αναμένεται να αποκτήσει και μια δεύτερη έκδοση, η οποία θα φέρει την ονομασία M2 Gran Coupe – μία πρόταση που αναμένεται να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις απέναντι στην Mercedes -AMG CLA 45 και το επερχόμενο Audi RS3 Saloon. Σε αντίθεση με την 2θυρη παραλλαγή της, η Gran Coupe εκδοχή θα κινείται από μια ααβαθμισμένη εκδοχή του 4κύλινδρου κινητήρα της M235i Gran Coupe, η οποία θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους. Ο ίδιος κινητήρας αναμένεται να κινεί την κορυφαία έκδοση της Σειράς 1, η οποία θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο πάνω σε σχέση με την M135i.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ