top icon
Επικαιρότητα

«Πράσινο φως» για τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο

Ύστερα από σχετική δικαστική απόφαση, η Tesla είναι καθ’ όλα ελεύθερη να συνεχίσει τις εργασίες κατασκευής του πρώτου ευρωπαϊκού Gigafactory, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βερολίνου.

Ύστερα από δικαστική απόφαση και την έκδοση διαταγής για προσωρινή διακοπή των εργασιών κατασκευής του Gigafactory 4 – του νέου, με άλλα λόγια εργοστασίου της Tesla στα περίχωρα του Βερολίνου – η αμερικάνικη εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές καθυστερήσεις που θα μετέθεταν κατά 6 έως και 9 μήνες το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας του.

Εντούτοις, με χθεσινή του απόφαση ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε να απορρίψει οριστικά το επείγον, όπως χαρακτηρίστηκε αίτημα για «παύση της διαδικασίας αποψίλωσης της έκτασης στην οποία θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο», την οποία κατέθεσαν περιβαλλοντικές ομάδες.

H Tesla έχει αποψιλώσει μέχρι στιγμής δέντρα που καλύπτουν μία συνολική επιφάνεια ίση με 150 γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία, σύμφωνα με τον Elon Musk, συνέθεταν «ένα πευκοδάσος που φυτεύτηκε ώστε εν συνεχεία να γίνει η συγκομιδή του».

Η Tesla προσβλέπει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών κατασκευής του νέου της εργοστασίου στα μέσα του 2021. Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, σε αυτό θα απασχολούνται περί τους 12.000 εργαζομένους και θα παράγονται ετησίως 500.000 αυτοκίνητα. Ανάμεσα τους, πέραν του best-seller EV της Ευρώπης για το 2019, είναι και το νέο, crossover Model Y.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ