top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα το 2018 για το Audi R8 2.9 V6

Η γερμανική εταιρεία ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την εξέλιξη του ανανεωμένου R8, η βασική έκδοση του οποίου θα τροφοδοτείται πλέον από έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα με χωρητικότητα 2,9 λίτρων.

Πρόκειται για τον γνωστό πλέον κινητήρα που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche χαρίζοντας «ζωή» στην Panamera αλλά και στις εκδόσεις RS των Audi A4 και A5. Επί της ουσίας, ο εν λόγω V6 αναμένεται να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στη γκάμα του Audi R8 μετά την «αποχώρηση» του ατμοσφαιρικού V8 των 4,2 λίτρων, ο οποίος τοποθετήθηκε στο ράφι εξαιτίας του υψηλού κόστους που απαιτείται προκειμένου να «συμμορφωθεί» με τις σύγχρονες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας ακόμα λόγος που οδήγησε στην «αποστράτευσή» του συνδέεται άμεσα και με τις απαιτήσεις που επιβάλλει η πάντοτε σημαντική για κάθε κατασκευαστή αγορά της Κίνας, όπου τα αυτοκίνητα του είδους φορολογούνται με κριτήριο τη χωρητικότητα του κινητήρα…

Στην περίπτωση του ανανεωμένου στα σημεία Audi R8 η απόδοσή του αναμένεται να αγγίζει το άτυπο φράγμα των 500 ίππων, τη στιγμή μάλιστα που είναι πολύ πιθανό να προσφέρεται σε περισσότερες από μια εκδόσεις ισχύος –πράγμα εύκολο για έναν σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο εν λόγω V6 διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τον γνωστό 3λιτρο V6 που πρόσφατα λανσαρίστηκε από την Audi κάτω από το καπό του S4.

Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται σημαντικές οπτικές διαφοροποιήσεις της «μικρής» έκδοσης του Audi R8 σε σχέση με τις 10κύλινδρες. Πότε θα δούμε να αποκαλύπτεται το νέο R8 V6; Προς το παρόν, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, ωστόσο σίγουρο θεωρείται πως η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018, πιθανότητα πριν το δεύτερο εξάμηνο._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ