Μια ειδική έκδοση του γερμανικού κουπέ, τιμής ένεκεν στο φετινό Πρωταθλητή του DTM, Marco Wittmann.

Οι Βαυαροί αποκάλυψαν πριν λίγο ακόμα μία ειδική έκδοση της BMW M4, η οποία έρχεται στο προσκήνιο επ’ ευκαιρία της σημερινής διασφάλισης του φετινού τίτλου στο Hockenheimring της Γερμανίας στο δημοφιλή θεσμό αγώνων του DTM, από τον εργοστασιακό οδηγό της εταιρείας, Marco Wittmann.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή της M4 θα παραχθεί, όπως μας πληροφορούν οι Βαυαροί της BMW, σε μόλις 200 αντίτυπα «φορώντας» τον γνωστό 6κύλινδο twin-turbo κινητήρα της μάρκας, ο οποίος αποδίδει ειδικά για την περίσταση 500 ίππους και μέγιστη ροπή 600 Nm. Αποτέλεσμα της υιοθέτησης του συστήματος water injection που είδαμε για πρώτη φορά στην GTS, αλλά και της αύξησης της ισχύος, σε σχέση με τις απλές Μ4, κατά 69 ίππους, είναι το τυπικό αλλά πάντοτε ενδεικτικό των δυνατοτήτων κάθε κατασκευής «0-100» να ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 3,8 δλ. Όσο για την τελική, σημειώστε απλά τον αριθμό «305».

Η νέα BMW M4 DTM Champion Edition θα παραχθεί αποκλειστικά σε λευκό χρώμα (Alpine White), όντας διανθισμένη από πολλά τμήματα κατασκευασμένα από carbon. Όπως το εμπρός splitter, τα αεροδυναμικά βοηθήματα που βρίσκονται στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα πλευρικά skirts, ο διαχύτης αέρα, καθώς η αεροτομή που είναι σταθερά στερεωμένη στο πίσω τμήμα του αμαξώματος.

Από CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic) είναι κατασκευασμένα πολλά τμήματα της εξωτερικής περιβολής του αυτοκινήτου, όπως το καπό, η οροφή, ενώ από τιτάνιο είναι κατασκευασμένες οι απολήξεις των δύο διπλών απολήξεων της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό η αγωνιστική αύρα είναι κάτι παραπάνω από διάχυτη. Σημείο αναφοράς, ασφαλώς, αποτελούν εδώ τα αγωνιστικά καθίσματα M Carbon της BMW Motorsport, τα οποία είναι επενδεδυμένα με δέρμα και αλκαντάρα, καθώς και ο βαμμένος σε λευκό χρώμα κλωβός ασφαλείας, πίσω ακριβώς από την πλάτη των αποκλειστικά δύο επιβαινόντων της κατασκευής.

Στα υπόλοιπα μηχανικά και όχι μόνο μέρη της M4 DTM Champion Edition ξεχωρίζουν τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 της Michelin διαστάσεων 265/35 και 285/30, τα οποία συνδυάζονται με ματ ζάντες με διάμετρο 19 και 20 ίντσες εμπρός και πίσω, αντίστοιχα, τα κεραμικά φρένα και οι τριών σταδίων μηχανικά ρυθμιζόμενες coil over αναρτήσεις.

Στη Γερμανία, κάθε ένα από τα 200 αντίτυπα της M4 DTM Champion Edition κοστίζει 148.500 ευρώ._Χ.Α.