top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Audi TT Clubsport Turbo Concept

Μια πρωτότυπη εκδοχή του Audi TT που δε μοιάζει με τις άλλες. Με 600 ίππους, ηλεκτρικό τούρμπο και έμπνευση… αγωνιστική.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ, η Audi παρουσίασε στα πλαίσια της έκθεσης SEMA (Specialty Equipment Market Association Show), μια πρωτότυπη εκδοχή του γνωστού μας ΤΤ η οποία αντλεί την έμπνευσή της από το θρυλικό Audi 90 IMSA GTO (βλ. σχετική φωτογραφία) που «εισήγαγε» στις ΗΠΑ το γνωστό και μη εξαιρετέο σύστημα τετρακίνησης Quattro της γερμανικής εταιρείας στους αγώνες πίστας. Το ονοματεπώνυμό του; Audi TT Clubsport Turbo Concept.

Οπτικά, το παρουσιαστικό του αυτοκινήτου είναι το προβλεπόμενο, με το επιθετικό body-kit να φαρδαίνει το συνολικό πλάτος της κατασκευής κατά 14 εκ. σε σχέση με ένα απλό TT RS. Από εκεί και πέρα, εκτός από τα πρησμένα φτερά, εντύπωση προκαλεί φυσικά η σταθερή πίσω αεροτομή (από carbon ασφαλώς) η οποία είναι πλήρως ρυθμιζόμενη.

Στον τεχνολογικό τομέα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ασφαλώς στον κινητήρα, που δεν είναι άλλος από μια «βιταμινούχα» παραλλαγή του γνωστού 5κύλινρου των 2,5 λίτρων της Audi. Με την προσθήκη ενός ηλεκτρικού τούρμπο, η ισχύς του ανήλθε για την περίσταση στους 600 ίππους, τιμή που σίγουρα εντυπωσιάζει. Παρά το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία δε δίνει στη δημοσιότητα περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το εν λόγω καλούδι, στις επίσημες ανακοινώσεις της αναφέρει χαρακτηριστικά πως το TT Clubsport Concept είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,6 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 310 χλμ./ώρα. Καλύτερα από R8, δηλαδή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ