top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace Concept

Μια ακόμα εταιρεία και ένα ακόμα crossover μοντέλο που ποντάρουν πολλά στο… ρεύμα.

Η βρετανική εταιρεία προχώρησε στην αποκάλυψη ενός concept μοντέλου της, το οποίο «φωτογραφίσει» με τον πλέον ευκρινή τρόπο την πορεία στην οποία θα κετευθυνθεί η Jaguar στο άμμεσο μέλλον. Τόσο με τη σχεδιαστική του τεχνοτροπία, όσο ασφαλώς και με τις τεχνολογίες που ενσωματώνει. Που, φυσικά, εστιάζουν στις μηδενικές εκπομπές και την ηλεκτροκίνηση, εν γένει.

Αισθητικά, η Jaguar βάλθηκε με περισσή επιτυχία, θα λέγαμε, να αποδείξει πως ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να είναι και… όμορφο. Πέρα από «καθαρό», βεβαίως. Το νέο I-Pace, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο που επίσημα θα αποκαλυφθεί αύριο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες, θυμίζει κάτι από σπορ χάτσμπακ και SUV, διαθέτοντας ένα ιδιαίτερα σμιλευμένο σχήμα. Τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Τα στοιχεία που σίγουρα κλέβουν την παράσταση είναι η χαμηλή και κεκλιμένη οροφή, η μετατοπισμένη προς τα εμπρός καμπίνα, τα στενά παράθυρα και φυσικά οι τροχοί των 23 ιντσών.

Η βρετανική εταιρεία επικαλείται πως το νέο I-Pace Concept, εκτός από κομψό, είναι και ευρύχωρο, ειδικά όσον αφορά στο χώρο φόρτωσης, ο οποίος είναι βαθύς και εκμεταλλεύσιμος σε σχήμα φιλοξενώντας αποσκευές με χωρητικότητα έως και 530 λίτρα. Συν τοις άλλοις, επιπλέον 28 λίτρα αποθηκευτικού χώρου απαντώνται κάτω από το εμπρός καπό του οχήματος.

Την κίνηση στο I-Pace εξασφαλίζουν, όπως ανακοίνωσε η Jaguar, δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδυάζονται με κιβώτιο μιας και σχέσης και βρίσκονται εγκατεστημένοι στον εμπρός και πίσω άξονα της κατασκευής. Η εταιρεία δηλώνει πως συνδυαστικά η απόδοσή τους φτάνει τους 400 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 700 Nm, τιμές που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο που οριακά υπερβαίνει τα 4,0 δλ. Οι μπαταρίες 90kW, οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες χαμηλά στο δάπεδο, εξασφαλίζουν αυτονομία κίνησης που εκτιμάται πως θα φτάνει τα 500 χλμ.

Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του νέου ηλεκτρικού της crossover –που ανοιχτά μπαίνει στο πεδίο δράσης της Tesla και του Model X- στα τέλη του 2017, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν σε 18 περίπου μήνες από σήμερα. Ακολουθώντας την πρακτική της Tesla, η Jaguar ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του νέου I-Pace θα μπορούν να γίνουν μέσω του διαδικτύου και του επίσημου, φυσικά, site της._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ