top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Opel Ampera-e

Ο αδελφός του Chevrolet Bolt έρχεται και στην Ευρώπη με τα σήματα της Opel και την ονομασία-κληρονομιά από το παρελθόν, Ampera-e.

Στόχος της Opel ήταν και παραμένει, φυσικά, μέχρι και σήμερα το λανσάρισμα σε δύο περίπου χρόνια από σήμερα ένα προσιτού κόστους 5θυρο και 5θέσιο όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Άρμα της όλης προσπάθειας είναι το Ampera-e, ένα όχημα το οποίο θα προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, χωρίς συγχρόνως να αγνοεί την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Για το λόγο αυτό, οι συσσωρευτές ενέργειας του οχήματος είναι τοποθετημένοι χαμηλά στο δάπεδο, ούτως ώστε η χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό να είναι εφάμιλλη με εκείνη ενός «κόμπακτ» μοντέλου. Την ίδια στιγμή, όπως χαρακτηριστικά υπόσχονται οι ιθύνοντες της Opel, το νέο Ampera-e θα είναι εφοδιασμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας και συνδεσιμότητας (βλ. OnStar).

Σε ότι αφορά στις τεχνικές περγαμηνές του αυτοκινήτου, η GM/Opel κρατά κλειστά τα χαρτιά της επικοινωνώντας απλώς, μέσω των επίσημων ανακοινώσεων που εξέδωσε σήμερα, πως το Ampera-e θα έχει αυτονομία κίνησης με πλήρη φόρτιση των μπαταριών του της τάξη των 320 χλμ. Θυμίζουμε, πάντως, πως η μονάδα ισχύος του Bolt της Chevrolet φτάνει τους 204 ίππους και η ροπή τα 360 Nm, τιμές που είναι ικανές να εξασφαλίσουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7 περίπου δλ. και τελική ταχύτητα 145 χλμ./ώρα._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ