Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε την πρωτότυπη και «ανοιχτή» έκδοση του LC Coupe που πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο της την προσεχή κιόλας Δευτέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Δεν πρόκειται για ένα πρωτότυπο… επίδειξης, αλλά για ένα concept car πάνω στο οποίο θα βασιστεί η έκδοση παραγωγής του Lexus LC Convertible που αναμένεται να μπει στην παραγωγή - κατά πάσα πιθανότητα - το 2020. Κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι το ειδικά διαμορφωμένο πίσω «deck», στο οποίο και αποθηκεύεται η πτυσσόμενη οροφή. Που, για την περίσταση, είναι κατασκευασμένη από άγνωστο προς το παρόν υλικό.

Οι τροχοί των 22 ιντσών του πρωτοτύπου αποτελούν, αν μη τι άλλο, μια σαφή ένδειξη των σπορ ανησυχιών του μοντέλου, το οποίο, όπως και η κουπέ παραλλαγή του, διαθέτει μια πολυτελή και καθ’ όλα προσεγμένη καμπίνα 2+2 θέσεων.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,77 μ., πλάτος 1,92 μ. και ύψος 1,34 μ., κάτι που σημαίνει πως είναι κατά 10 χλστ. πιο μακρύ και κατά 5 χλστ. πιο χαμηλό από την έκδοση κουπέ - το μεταξόνιό, σε αντίθεση, δεν διαφοροποιείται.

Προς το παρόν, δεν αποκαλύπτονται στοιχεία σχετικά με τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου. Τα πιο πιθανά, ωστόσο, σενάρια για την έκδοση παραγωγής του LC Convertible Concept σε σχέση με τους κινητήρες που θα την κινούν σχετίζονται με τον 5λιτρο V8 των Ιαπώνων, καθώς και με την υβριδική μονάδα του LC500h, που απαρτίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες και έναν V6 θερμικό στα 3,5 λίτρα._Χ.Α.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά