Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για το νέο Ford Focus Wagon Active

Ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Active της Ford, αυτή τη φορά με σημείο αναφοράς και... εφαρμογής το Wagon αμάξωμα του νέου Focus.

Μετά τις εκδόσεις Active των Ka+, Fiesta και Focus Hatchback, μία ακόμα έρχεται να αθροιστεί στη γκάμα της Ford Ευρώπης. To νέο Focus Wagon Active, όπως και ο 5θυρος αδελφός του, διαφοροποιείται σχεδιαστικά σε σχέση με την «απλή» σειρά χάρη στη σκουρόχρωμη μάσκα, τα μεταλλικά προστατευτικά εμπρός στο πλάι και πίσω, τις μπάρες οροφής και τους πιο «έντονους» προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Το κουστούμι του αυτοκινήτου συμπληρώνουν οι τροχοί με διαστάσεις 215/55 R17 ή προαιρετικά με αλουμινένιες ζάντες 18 όμως ιντσών σε συνδυασμό με ελαστικά 215/50.

Από εκεί και πέρα, η έκδοση Active του νέου Ford Focus Wagon διαθέτει διαφορετικές αντιστρεπτικές δοκούς, αμορτισέρ και ελατήρια, με το ύψος μάλιστα του αμαξώματος να διαμορφώνεται πιο ψηλά κατά 30 και 34 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Το σύστημα SLA της πίσω ανάρτησης βελτιστοποιεί - σύμφωνα με την Ford - την αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός διαθέτοντας ένα ανεξάρτητο υποπλαίσιο που προσφέρει μια επιθυμητή ισορροπία μεταξύ άνεσης και ακαμψίας. Οι πολλαπλοί δακτύλιοι της ανάρτησης παρουσιάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ακαμψίας όταν καταπονούνται σε διαφορετικά φορτία.

Το σύστημα Selective Drive Mode του νέου Ford Focus Active Wagon, εκτός από τα ήδη γνωστά προγράμματα Normal, Sport και Eco, διαθέτει ειδικά για την περίσταση και τα Slippery και Trail. Στην πρώτη περίπτωση, τόσο το ESC όσο και στο σύστημα ελέγχου της ολίσθησης των τροχών αποκτούν χαρακτηριστικά απόδοσης που συνάδουν με οδήγηση σε ολισθηρές επιφάνειες (λάσπη, χιόνι ή πάγο), ενώ στη δεύτερη ο οδηγός βοηθιέται ώστε να διατηρήσει το κινητικό momentum του αυτοκινήτου σε μαλακές επιφάνειες, όπως σε άμμο. Εδώ, το ABS αποκτά διαφορετική ευαισθησία, με το traction control να επιτρέπει περισσότερο σπινάρισμα, ενώ πιο «χαλαρή» είναι και η απόκριση του γκαζιού.

Την κίνηση θα προσφέρουν ο γνωστός 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας του 1,0 λίτρου της γενιάς EcoBoost της Ford, ο οποίος θα αποδίδει 125 ίππους (107 γρ. CO2/χλμ, 4,8 λιτ./100 χλμ.), ο αντίστοιχος και 4κύλινδρος φυσικά 1,5L των 150 ίππων (121 γρ. CO2/χλμ., 5,3 λιτ./100 χλμ.), ο 1.500άρης EcoBlue των 120 ίππων (93 γρ. CO2/χλμ, 3,5 λιτ./100 χλμ.) καθώς και ο αντίστοιχος 2λιτρος των 150 ίππων (114 γρ. CO2/χλμ., 4,4 λιτ./100 χλμ.). Φυσικά, όλες οι εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες, με τις διαθέσιμους τύπους κιβωτίου να είναι ένα χειροκίνητο 6άρι ή ένα αυτόματο με 8 σχέσεις μετάδοσης._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου