Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για το νέο Infiniti Qs Inspiration

Το πρωτότυπο προσφέρει μια νέα προοπτική για το σχεδιασμό ενός σπορ σεντάν, με υψηλότερη θέση οδήγησης κι ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με μετάδοση της ισχύος και στους τέσσερις τροχούς.

Αντιπροσωπεύοντας την επιθυμία της Infiniti να αμφισβητήσει το «κατεστημένο», το Qs Inspiration αποτελεί την «προεπισκόπηση» ενός προσεχούς μοντέλου παραγωγής, αφήνοντας σαφείς «υπαινιγμούς» για τον  εξηλεκτρισμό της γκάμας της Infiniti στο μέλλον, τόσο με αμιγώς ηλεκτροκίνητα σύνολα, όσο και με την τεχνολογία e-Power. Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του πρωτοτύπου έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης. Επίσης, έχει επιτρέψει στους σχεδιαστές της Infiniti να ανατρέψουν την παραδοσιακή σχεδίαση στα σεντάν, με νέες εξωτερικές διαστάσεις και ένα ευρύχωρο σαλόνι.

Με τη δημιουργία του από την ομάδα σχεδιαστών του Karim Habib, εκτελεστικού διευθυντή σχεδιασμού για την Infiniti, το πρωτότυπο Qs Inspiration επιβεβαιώνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο βασίζεται στο Ιαπωνικό DNA της Infiniti από όπου και αντλεί έμπνευση και αποκαλύπτεται σε ένα εκθεσιακό χώρο ρηξικέλευθου σχεδιασμού, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί σε αρμονία με το νέο πρωτότυπο του Qs Inspiration, και σύμφωνα με την κατεύθυνση σχεδιασμού της Infiniti για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί και σε άλλα μεγάλα σαλόνια αυτοκινήτου, στο μέλλον.

«Ως σχεδιαστές, εμπνεόμαστε συνεχώς από την τεχνολογία των μηχανικών μας και τις Ιαπωνικές σχεδιαστικές επιρροές που αποτελούν μέρος του DNA μας», δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Σχεδιασμού της Nissan Motor Company. «Εδώ στη Σαγκάη δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι, καθώς  έχω την εξαιρετική τιμή να είμαι με τον Kengo Kuma, ως “sensei”,  στην προσπάθεια να εξελιχθούμε και να εκφράσουμε μια νέα γλώσσα στην αρχιτεκτονική της εταιρείας μας. Στη Σαγκάη αποκαλύπτουμε το Kuma-San, το εκθεσιακό περίπτερο της Infiniti, εκφράζοντας μια νέα οπτική ποίηση, αρμονία και καινοτομία».

Η Infiniti θα κατασκευάσει στην Κίνα το πρώτο, νέας γενιάς ηλεκτροκίνητο όχημα, για την εγχώρια αγορά.

«Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στα ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, ειδικά στην premium κατηγορία», δήλωσε ο Christian Meunier, πρόεδρος της INFINITI Motor Company. «Η εποχή της ηλεκτροκίνησης μας δίνει την ευκαιρία να ανανεώσουμε τα διαπιστευτήριά μας ως ένα καινοτόμο brand, έτοιμοι να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο και συναρπαστικό χώρο της αγοράς».

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου