top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Land Rover Defender στη Φρανκφούρτη

Η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το νέο Land Rover Defender θα παρουσιαστεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των σύγχρονων Land Rover και Range Rover θα «φτάσουν» και στο νέο off-road μοντέλο της εταιρείας, στο νέο Defender θα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα παραπέμπουν στο «αυθεντικό». Όπως, για παράδειγμα, οι προβολείς και ο εφεδρικός τροχός, που θα βρίσκεται εγκατεστημένος «εξωτερικά».

Από εκεί και πέρα, το εμπρός καπό του αυτοκινήτου θα είναι εντελώς επίπεδο και αρκούντως μεγάλο σε μέγεθος, ενώ το πίσω μέρος θα παραπέμπει αρκετά σε εκείνο του «τρέχοντος» μοντέλου – ιδίως σε ότι αφορά το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων. Ωστόσο, οι επίσημες δηλώσεις-διαβεβαιώσεις των ανθρώπων της Land Rover κάνουν λόγο για ουσιαστικές αλλαγές καθώς και για μια σχεδιαστική ταυτότητα που δεν θα είναι «copy-paste» της απερχόμενης, αλλά για ένα σχέδιο εν τω συνόλω του που θα αποτελεί τη «φυσική και μοντέρνα εξέλιξη» του προηγουμένου.

Η Land Rover σχεδιάζει να προσφέρει τρεις παραλλαγές του νέου Defender και τέσσερις επιλογές εξατομίκευσης ούτως ώστε το εμβληματικό της off-road να προσελκύσει ένα μεγαλύτερο φάσμα αγοραστών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στις παραλλαγές του νέου μοντέλου θα περιλαμβάνεται και μία έκδοση οκτώ θέσεων.

Land Rover Defender

Πιο συγκεκριμένα, διαθέσιμο θα είναι το 3θυρο Defender 90, το οποίο θα προσφέρεται με 5θέσια και 6θέσια διάταξη, με το μήκος του αμαξώματος να αυξάνεται στα 4.323 χλστ. Το 5θυρο Defender 110 θα προσφέρεται με πέντε, έξι και επτά θέσεις, με το μήκος του να φτάνει στα 4.758 χλστ. Τέλος, θα υπάρχει και το Defender 130, το οποίο θα είναι μεν 5θυρο, αλλά με οκτώ θέσεις στο εσωτερικό – το μήκος θα φτάνει τα 5.100 χλστ.

Τα εξατομικευμένα πακέτα που θα προσφέρει η Land Rover στο νέο Defender, το οποίο θα λανσαριστεί και σε mild-hybrid εκδόσεις σε συνδυασμό με τους κινητήρες της γενιάς Ingenium, θα είναι τα Country, Adventure, Urban και Explorer.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το «σύστημα ονομασίας» με τους αριθμούς 90, 110 και 130 αναφερόταν αρχικά στην περίπτωση του Defender στο μήκος του μεταξονίου των διαφόρων εκδόσεων (σε ίντσες).

Οι πωλήσεις των εκδόσεων 90 και 110 θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020, ακολουθούμενες σε έναν περίπου χρόνο από την «130».

Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στη Σλοβακία βασιζόμενο στην πλατφόρμα D7u που χρησιμοποιείται ήδη από το Discovery, το οποίο επίσης κατασκευάζεται στη Nitra της Σλοβακίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ