top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Land Rover Discovery Sport

Οι Βρετανοί ανανεώνουν το Discovery Sport, το best-seller μοντέλο της γκάμας τους.

Από το 2014, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Discovery Sport κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στις πωλήσεις της Land Rover – μόνο πέρσι οι ταξινομήσεις τους παγκοσμίως ανήλθαν στις 100.000 μονάδες. Εντούτοις, η ενδυνάμωση του ανταγωνισμού ωθεί σήμερα την JLR να ανανεώσει το best-seller μοντέλο της, με τις αλλαγές να είναι εκτενέστερες απ’ όσο φαντάζουν με την πρώτη ματιά.

Τόσο η 5θέσιες, όσο και οι 7θέσιες εκδόσεις αφήνουν πίσω τους την πλατφόρμα D8 υιοθετώντας την Premium Transverse Architecture την οποία χρησιμοποιεί και η δεύτερη γενιά του Range Rover Evoque. Χάρη στο συγκεκριμένο δάπεδο, οι ιθύνοντες της Land Rover κατάφεραν να υιοθετήσουν στο νέο Discovery Sport την ευρέως διαδεδομένη τεχνολογία mild-hybrid των 48 volt. Η μόνη έκδοση που δεν υιοθετεί τη συγκριμένη λύση είναι η… εισαγωγική D150, η οποία είναι προσθιοκίνητη και χειροκίνητη αποδίδοντας 150 ίππους. Όλες οι υπόλοιπες είναι τετρακίνητες και αυτόματες (8άρι κιβώτιο της ZF), με την κορυφαία P250 MHEV να αποδίδει 250 ίππους.

Το νέο Discovery Sport υιοθετεί τα σύστημα τετρακίνησης Terrain Response 2 και τις «προσαρμοζόμενες» αναρτήσεις Adaptive Damping της εταιρείας. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 212 χλστ. και οι γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας 25, 30 και 25 μοίρες. Από πλευράς διαστάσεων, το αυτοκίνητο διατηρεί το… μέγεθός του, με το μήκος να είναι μειωμένο κατά 2 μόλις χλστ. και το ύψος αυξημένο κατά 3 χλστ. Σχεδιαστικά, οι αλλαγές περιορίζονται στους νέους προφυλακτήρες και τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Περισσότερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, με το Tech Pro σύστημα ψυχαγωγίας και διασύνδεσης να έχει τον πρώτο λόγο. Εδώ, πρωταγωνιστής είναι η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών, αλλά και εκείνη των 12,3 ιντσών εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας βρίθουν σε όλες τις εκδόσεις, ενώ αλλαγές – προς το καλύτερο, ασφαλώς – παρατηρούνται και στους προσφερόμενους χώρους για τους 5 ή 7 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών έως την οροφή στην 5θεσια διάταξη φτάνει τα 1.179 λίτρα ή τα 1.794 με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλωμένα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ