top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Mercedes Vision Urbanetic

Ο κλάδος των επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes παρουσίασε το Vision Urbanetic, ένα νέο concept αυτόνομης και ηλεκτρικής κινητικότητας που θα παρουσιαστεί στο Αννόβερο της Γερμανίας την επόμενη βδομάδα.

Η νέα ιδέα της Mercedes και του πρωτοτύπου Vision Urbanetic έχει υλοποιηθεί ώστε να εξαλειφθεί ο διαχωρισμός που υπάρχει σήμερα στα αυτοκίνητα του είδους μεταξύ της μετακίνησης ανθρώπων και της μεταφοράς αγαθών. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Για την περίσταση, μέσω της υιοθέτησης ενός σκελετού, σε στυλ skateboard, με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης, που μπορεί να δεχθεί πάνω του διαφορετικά «σώματα».

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, το Vision Urbanetic μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επιβάτες, ενώ το μεταφερόμενο φορτίο μπορεί να χωριστεί σε δύο επίπεδα. Σ’ έναν χώρο μήκους 3,17 μ. και χωρητικότητας 10 κ.μ., το πρωτότυπο των 5,140 μ. μπορεί να μεταφέρει έως και 10 ευρωπαλέτες, σύμφωνα με τους εμπνευστές και δημιουργούς του.

Οι τελευταίοι αναφέρουν πως τα διάφορα «σώματα» μπορούν να αλλάξουν είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, με την αυτοματοποιημένη διαδικασία να διαρκεί λίγα μόλις λεπτά. Αυτή της στιγμή, η γερμανική εταιρεία εξελίσσει και άλλα «σώματα» τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν στο μέλλον.

Το αυτόνομο πλαίσιο-σκελετός στο οποίο είναι τοποθετημένα τα «σώματα» μπορεί να κινηθεί αυτόνομα, επιτρέποντας στο Vision Urbanetic να ταξιδεύει σε τοποθεσίες χωρίς να κουβαλά κάποιο από αυτά. Χωρίς να δίνονται στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία ή νούμερα, η Mercedes αναφέρει ότι ο ηλεκτροκινητήρας του Vision Urbanetic το καθιστά κατάλληλο για κίνηση στο κέντρο των πόλεων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ