top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Opel Grandland X Hybrid4

Πρόκειται για το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Opel.

Η Opel εγκαινιάζει σήμερα τα φιλόδοξα σχέδιά της στον τομέα της ηλεκτρικίνησης παρουσιάζοντας και επίσημα την plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X, η οποία φέρει χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Εξ ου και η ονομασία Hybrid4. Για την περίσταση, η Opel επιστράτευσε τις υπηρεσίες ενός βενζινοκινητήρα, δύο ηλεκτροκινητήρων, αλλά και μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου… σεβαστής χωρητικότητας προκειμένου να «συνθέσει» το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στη σύγχρονη ιστορία της.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το εμπρός καπό φιλοξενείται ένα θερμικό σύνολο με 4 κυλίνδρους, σύστημα άμεσου ψεκασμού και χωρητικότητα 1,6 λίτρων, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του μοντέλου. Μέσα στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που τον συνοδεύει, η Opel «άθροισε» έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, με τον δεύτερο και μεγαλύτερο να βρίσκεται εγκατεστημένος στον πίσω άξονα προσδίδοντας χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

Η μέγιστη ισχύς του 1.600άρη κινητήρα προδιαγραφών Euro 6d-temp φτάνει τους 200 ίππους, εκείνη των δύο ηλεκτροκινητήρων τους 109 ίππους και η συνδυαστική του όλου «πακέτου» τους 300, σύμφωνα με το γερμανικό εργοστάσιο. Η μπαταρία του αυτοκινήτου των 13,2 kWh συνδυάζεται με σύστημα φόρτισης 3,3W και προαιρετικά με μια αντίστοιχη διάταξη των 6,6 kW. Με το επίσης προαιρετικό Wallbox των 7,4 kW, η φόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 ώρες.

Ο οδηγός του νέου Opel Grandland X Hybrid4 έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας – τα electric, hybrid, AWD και Sport. Αποκλειστικά με την αργή ρεύματος, η αυτονομία κίνησης του γερμανικού SUV ανέρχεται στα 50 χλμ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται στα 49 γρ/χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP1, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου τα 2,2 λίτρα για κάθε 100 χλμ. κίνησης.

Για να καταστεί η διαδικασία της φόρτισης ακόμη πιο βολική, το νέο Grandland X Hybrid4 θα επωφεληθεί από τις εξειδικευμένες λύσεις για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που παρέχονται από την Free2Move Services, τη μάρκα παροχής λύσεων κινητικότητας του Groupe PSA Mobility. Στο πλαίσιο αυτό θα παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερα από 85.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη καθώς και ένα σύστημα (Navi 5.0 IntelliLink )για τον καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών, ο οποίος θα προτείνει στον οδηγό τις καλύτερες διαδρομές βάσει της υπολειπόμενης αυτονομίας του αυτοκινήτου και τα σημεία των διαθέσιμων σταθμών φόρτισης κατά μήκος των διαδρομών._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ