top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Renault Arkana

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε σήμερα ένα νέο SUV μοντέλο της κατηγορίας C στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας, η Renault παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο Arkana, ένα SUV μοντέλο με κουπέ χαρακτηριστικά σε επίπεδο σχεδίασης το οποίο που φιλοδοξεί να επιτύχει διεθνή καριέρα ξεκινώντας την καριέρα του από την αγορά της Ρωσίας. Σε αυτή το Groupe Renault κατέχει μερίδιο της τάξης του 28% ταξινομώντας τη χρονιά που πέρασε 448.270 αυτοκίνητα, με τη Lada να κατέχει 19,5% και τη Renault 8,5%.

Ως γνωστό, η κατηγορία των SUV είναι η πλέον αναπτυσσόμενη και δυναμική στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς. Με τις ανάγκες των καταναλωτών να γίνονται ολοένα και πιο ετερόκλητες, το νέο Arkana έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά τη γκάμα του Γάλλου κατασκευαστή ικανοποιώντας τις πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις. Έτσι, προβάλει ένα διττό χαρακτήρα που συνδυάζει την κομψότητα ενός σεντάν με τη στιβαρότητα ενός SUV.

Το όνομά του μοντέλου προκύπτει από το λατινικό «Arcanum», που σημαίνει «μυστικό», μία λέξη που χρησιμοποιούταν για αιώνες προκειμένου να υποδηλώσει γεγονότα και φαινόμενα ιδιαίτερης σημασίας.

Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του ARKANA αποτυπώνεται στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος και στα πληθωρικά φτερά που φιλοξενούν τους μεγάλους τροχούς των 19 ιντσών, Από την άλλη, η κομψότητα είναι κάτι που υπογραμμίζεται από την ψηλή γραμμή των ώμων του αμαξώματος, τον κουπέ σχεδιασμό, τα πλευρικά χρωμιωμένα διακοσμητικά αλλά και την πανοραμική γυάλινη οροφή.

Προς το παρόν, η γαλλική εταιρεία δεν ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία που αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του νέου Arkana, συμπεριλαμβανομένων και των κινητήρων που θα αναλάβουν την κίνησή του.

 «Κατά το σχεδιασμό σεβαστήκαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Renault, δημιουργώντας ένα ντιζάιν δυνατό, με έντονο χαρακτήρα αλλά και αισθησιασμό που περιβάλλεται από μία αύρα γαλλικής αισθητικής», επισήμανε ο Laurens Van den Acker, Αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού του Groupe Renault.

Το νέο μοντέλο θα παράγεται και θα διατίθεται σε πολλές διαφορετικές χώρες παγκοσμίως. Ξεκινώντας από τη Ρωσία μέσα στο 2019, η παραγωγή και η διάθεσή του θα εξαπλωθεί αργότερα στην Ασία και σε άλλες περιοχές, υιοθετώντας τον ίδιο σχεδιασμό, αλλά με προϊοντικές εφαρμογές προσαρμοσμένες στις εκάστοτε τοπικές ιδιαιτερότητες.

Το νέο Arkana αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό του Groupe Renault «Drive the Future», που έχει ως στόχο την ενίσχυση της διεθνούς ανάπτυξης, τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας και κυρίως την αύξηση των διεθνών πωλήσεων στις 5 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2022._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ