top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Renault EZ-Pod

Η Renault παρουσίασε το EZ-Pod, ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο διθέσιο όχημα που είναι ικανό να κινηθεί σε αστικό περιβάλλον παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες κινητικότητας.

Η Renault παρουσίασε στην έκθεση VivaTech στο Παρίσι το EZ-Pod, την τελευταία πρόταση της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων «EZ» της γαλλικής εταιρείας μετά τα EZ-Flex, EZ-Ultimo, EZ-Pro και ΕΖ-Go. Πρόκειται για ένα αυτόνομο τετράτροχο δύο θέσεων που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ανθρώπους και αγαθά σε μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη. Το μικρό αποτύπωμα του EZ-Pod – συνολικά, μόλις τρία τετραγωνικά μέτρα – του επιτρέπει να ταξιδεύει σε στενούς δρόμους σε αστικό περιβάλλον.

Όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας, το EZ-Pod βασίζεται στο Twizy, το οποίο ταξινομείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως “τετράκυκλο”. Το EZ-Pod έχει σχεδιαστεί για να κινείται με χαμηλές ταχύτητες – διόλου τυχαία η Renault το ονομάζει ως «λύση μικρο-κινητικότητας περιορισμένης ταχύτητας» – χρησιμοποιώντας σχετικά λίγους αισθητήρες, διατηρώντας έτσι το κόστος της κατασκευής σε χαμηλά επίπεδα. Τα καθίσματα είναι από το Twizy και το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για εύκολο καθαρισμό και ανθεκτικότητα.

Οι δημιουργοί του αναφέρουν πως το EZ-Pod σχεδιάστηκε ως αυτόνομο όχημα με χρήσεις και διαμορφώσεις που καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών. Μεταξύ αυτών είναι η μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, ηλικιωμένων σε διάφορους προορισμούς, ακόμα και υπαλλήλων κυριολεκτικά στην… πόρτα του εργασιακού τους χώρου.

Η Renault ανακοίνωσε επίσης στα πλαίσια της έκθεσης VivaTech διάφορες συνεργασίες και προγράμματα δοκιμών πάνω στις νέες μορφές κινητικότητας που εξελίσσει. Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες το EZ-Flex σε συνεργασία με τια γαλλικά κρατικά ταχυδρομεία. Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινά επίσης τις δοκιμές μιας υπηρεσίας robotaxi χρησιμοποιώντας στα πλαίσια του προγράμματος Autonomous Lab Paris-Saclay ειδικά τροποποιημένες εκδόσεις του Zoe._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ